Slide show

Πώς να βγάλετε χρήματα δουλεύοντας από το σπίτι

Εναλλακτικοί τρόποι για να ενισχύστε το εισόδημά σας στη σημερινή δύσκολη εποχή
Με την ανεργία στην Ελλάδα να προσεγγίζει το 30% και την υποαπασχόληση να υποχρεώνει ακόμα περισσότερους εργαζόμενους να ζουν με ελάχιστα χρήματα, κάθε ευκαιρία να κερδίσει κανείς λίγα χρήματα είναι πολύτιμη.
Άνθρωποι με γνώσεις και εμπειρία μένουν εκτός αγοράς απλώς επειδή δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Πώς μπορεί αυτή η γνώση να διοχετευτεί σε κάτι παραγωγικό και κερδοφόρο χωρίς να υπάρχει ανάγκη να μας προσλάβει κάποιος;
Η λύση είναι να εκμεταλλευτείτε τις γνώσεις και τις ικανότητές σας και να τις πουλήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Καμία από τις παρακάτω λύσεις δεν θα σας κάνει πλούσιους, ούτε θα σας εξασφαλίσει μεγάλο και σταθερό εισόδημα.

Μπορεί όμως να γίνει μια λύση που θα σας στηρίξει στη δύσκολη αυτή εποχή, ενώ η εμπειρία που θα αποκτήσετε μπορεί να σας οδηγήσει κάποια στιγμή στην επαγγελματική ή επιχειρηματική επιτυχία.


  Νοικιάστε το σπίτι σας σε τουρίστες
Πάνω από 500.000 σπίτια σε όλο τον κόσμο νοικιάζονται με την ημέρα από τους ιδιοκτήτες τους σε επισκέπτες μέσω του Airbnb.com. Αν έχετε ένα έξτρα δωμάτιο, ή ένα επιπλωμένο σπίτι που μένει άδειο κάποιες μέρες, ή ακόμα και αν θέλετε να απουσιάσετε από το σπίτι σας προκειμένου να μείνει κάποιος που θα πληρώσει για αυτό, τότε μπορείτε να βγάλετε μερικά χρήματα. Επισκεφθείτε το www.airbnb.com και δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας ελκυστικό για τον επισκέπτη, καθώς και πώς διασφαλίζεστε με κάθε τρόπο.


  Συντάκτης/copywriter/συγγραφέας
Καθημερινά δημοσιεύονται εκατομμύρια κείμενα στο Internet και η ανάγκη για περιεχόμενο είναι τεράστια. Αν έχετε ταλέντο στη γραφή και γνωρίζετε καλά τη γλώσσα μπορείτε να γράφετε επ’ αμοιβή για οτιδήποτε. Χιλιάδες sites και blogs διψούν για πρωτότυπο περιεχόμενο και διαφημιστικά κείμενα. Ενημερωτικές σελίδες χρειάζονται ρεπορτάζ και συνεντεύξεις. Δεν είναι εύκολο, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και οι απαιτήσεις υψηλές. Θα εκπλαγείτε, όμως, μόλις ανακαλύψετε πόσο μέτριο είναι το επίπεδο των περισσότερων κειμένων και πόσο εκτιμάται εκείνος που θα γράψει κάτι καλό. Βρείτε το ακριβές πεδίο που σας ενδιαφέρει και ξεκινήστε τις επαφές. Δείτε διαθέσιμες δουλειές στο www.peopleperhour.com


  Γίνε αγρότης
Όχι, δεν χρειάζεται να αλλάξετε επάγγελμα. Αν έχετε κάποιο εξοχικό με μεγάλο κήπο ή ένα οικογενειακό κτήμα έξω από την πόλη, μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό περιβόλι και να παράγετε προϊόντα που θα τα πουλάτε είτε μόνοι σας σε γνωστούς και συγγενείς, είτε σε ανεξάρτητες λαΪκές αγορές όπως το Farmer’s Republic. Δείτε περισσότερα στο farmersrepublic.gr


ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ


 

Η κρίση έκανε τους ανθρώπους να το σκέφτονται δύο φορές προτού αγοράσουν καινούρια ρούχα και έτσι κάθε είδους εργασία με βελόνα, κλωστή και ραπτομηχανή έχει αποκτήσει ξανά υψηλή ζήτηση. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Αν έχετε όρεξη και δημιουργικό ταλέντο, μπορείτε να φτιάξετε δικά σας ρούχα, τραπεζομάντιλα, μαξιλάρια, σκεπάσματα, οτιδήποτε μπορεί να ραφτεί. Οι άνθρωποι αγαπούν τα ρούχα τους και χαίρονται πάρα πολύ όταν κάτι είναι ωραίο και τους πηγαίνει. Διαφημίστε τις υπηρεσίες σας σε φίλους και γνωστούς, τυπώστε κάρτες και φτιάξτε μια ιστοσελίδα.


ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

 

Η τάση για πρωτότυπα και προσωποποιημένα αξεσουάρ και δώρα είναι έντονη και συνεχής. Αν έχετε ταλέντο στο να φτιάχνετε όμορφα πράγματα (κοσμήματα, ρούχα, διακοσμητικά, κουκλάκια κ.λπ.) μπορείτε να τα παρουσιάσετε και να τα πουλήσετε μέσω ενός «καταστήματος» που θα δημιουργήσετε στο Etsy, την πλατφόρμα για πώληση χειροποίητων αντικειμένων.
Δείτε περισσότερα στο www.etsy.com, ενώ ιδέες για listings καθώς και tips για το πώς θα κάνετε το «κατάστημά» σας επιτυχημένο θα βρείτε στο EverythingEtsy.com.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 

Μαγειρική, ξένες γλώσσες, χορός, γυμναστική, γιόγκα, μουσικά όργανα, κατασκευές, ανθοκομική, διακόσμηση, σίγουρα υπάρχει κάτι που γνωρίζετε καλά και είστε πρόθυμοι να το διδάξετε σε άλλους. Το κλειδί εδώ είναι να προσφέρετε κάτι ιδιαίτερο. Δεν θα πείτε απλώς «μαθήματα μαγειρικής», αλλά π.χ. «μάθετε την κρητική κουζίνα» ή «πώς να μαγειρεύετε με βιολογικά υλικά». Κάντε γνωστό στη γειτονιά σας πως προσφέρετε αυτά τα μαθήματα, δελεάστε με προσφορές και ενθαρρύνετε το word of mouth. Δείτε στο youtube αντίστοιχα μαθήματα και πάρτε ιδέες.


CALL CENTER

Πολλές εταιρείες τηλεπωλήσεων ή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης δεν κρατούν ανοιχτά τα γραφεία τους 24 ώρες το 24ωρο, αλλά δρομολογούν τις κλήσεις των πελατών σε συγκεκριμένα τηλέφωνα ανθρώπων που εργάζονται από το σπίτι τους. Οι εργαζόμενοι έχουν μπροστά τους υπολογιστή με όλα τα στοιχεία, σαν να βρίσκονταν στο γραφείο τους. Θα πρέπει, ωστόσο, να έχετε ήδη υπολογιστή και τηλεφωνική γραμμή.


ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΒΙΒΛΙΑ

 

Θα έχετε παρατηρήσει στο Amazon πως σε πολλά βιβλία έχετε την επιλογή να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αντίτυπο αντί για το καινούριο. Αυτοί είναι ιδιώτες που πωλούν τα δικά τους βιβλία, ή τα μαζεύουν από όπου μπορούν να τα βρουν και τα δίνουν με κέρδος. Στο amazon.com και το ebay.com μπορείτε να δείτε πώς ακριβώς μπορείτε να το κάνετε.

AΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ/ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

Σήμερα που κάθε μικρή και μεγάλη επιχείρηση επιθυμεί να προσεγγίσει όσο γίνεται μεγαλύτερο κοινό, η ανάγκη για μετάφραση των κάθε είδους sites είναι εξαιρετικά μεγάλη. Οι μεγάλες εταιρείες προτιμούν επίσημα μεταφραστικά γραφεία, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι ψάχνουν οικονομικότερες λύσεις σε freelancers. Από την άλλη, αν πληκτρολογείτε γρήγορα ή -ακόμα καλύτερα- αν γνωρίζετε τυφλό σύστημα μπορείτε να απομαγνητοφωνείτε υλικό από συνεντεύξεις, συνέδρια, συναντήσεις κ.λπ.
Παρακολουθήστε τις σχετικές κατηγορίες στο www.peopleperhour.com, το elance.com και το odesk.com, αλλά και στο ελληνικό www.douleutaras.gr




ΠΗΓΗ http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ergasia/pws_na_vgalete_xrhmata_doyleuontas_apo_to_spiti.2828139.html






***** Please post your comments aned your experiance *****

Όροι Χρήσης όλων των άρθρων
Προσοχή !!! Πολλοί απατεώνες υπόσχονται υπερκέρδη για Υπερκέρδη στο διαδίκτυο αλλά σε όλα ισχύει ή παλιά παροιμία " Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι " . Κάντε τις Δικές σας έρευνες αγοράς , μιλήστε με εμπόρους , καταναλωτές , ειδικούς πριν επενδύσετε χρόνο και χρήμα !!!
Προσοχή !!! διαβάστε και συμφωνήστε με τους Όρους Χρήσης του Ιστοτόπου , οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ισοτόπων που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους , και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ Ή ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ , εμείς σαν blog δεν φέρουμε καμιά ευθύνη παρά μονό για την αναδημοσίευση του κάθε άρθρου.
Σε κάθε περίπτωση προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε προτεινόμενη μέθοδο , είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με ειδικό για το θέμα ( π.χ Λογιστή , Οικονομολόγο , Δικηγόρο , Εφοριακό κ.τ.λ ) οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα.
Προσοχή !!! μην χρησιμοποιήσετε Πληροφορίες πριν πάρετε πρώτα όλα τα απαραίτητα μετρά προστασία του απορρήτου σας και των χρημάτων σας , να επικοινωνείτε κατευθείαν με τους συγγραφείς των άρθρων έτσι όπως αναφέρονται στην πηγή !!!.