Slide show

Earn money using Facebook - Κέρδισε λεφτά χρησιμοποιώντας το facebook

Υπάρχει τρόπους για να βγάλεις χρήματα από το Facebook ???
Το Facebook είναι η μια online κοινότητα που φέρνει σε επικοινωνία τους ανθρώπους. Αν πιστεύεις ότι το Facebook χρησιμοποιείται μόνο για διασκέδαση, τότε μάλλον σου διαφεύγει η ιδέα του Facebook marketing. Αν πάλι πιστεύεις ότι με το internet marketing ασχολούνται μόνο επιχειρήσεις και ειδικοί, τότε πιθανώς να βρίσκεσαι πίσω από τις εξελίξεις και προφανώς χάνεις ευκαιρίες και τρόπους για να βγάλεις λεφτά από το internet και πιο συγκεκριμένα από το Facebook!

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να κερδίσει κάποιος χρήματα από το Facebook δεν απαιτούν επένδυση χρημάτων για να γίνει μια αγορά, ούτε πληρωμή ειδικών για να σου αποκαλύψουν τα μυστικά! Στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεσαι είναι η γνώση για το πως λειτουργεί το Affiliate marketing, η επιλογή ενός ή περισσότερων Affiliate networks και φυσικά η δικτύωση στο Facebook.

Οι πιο βασικοί τρόποι για να βγάλει κάποιος χρήματα μέσω του Facebook σαν Affiliate είναι δυο:

1. Ο πρώτος τρόπος βασίζεται στην προώθηση διαφημίσεων σε απλά posts.

2. Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω των Facebook ads προβάλλοντας PPC διαφημίσεις.

Οι τρόποι για να βγάλει κάποιος λεφτά από το Facebook αφορούν όλους, δηλαδή τόσο τους απλούς χρήστες που έχουν μόνο ένα απλό profile, όσο και τις επιχειρήσεις και τους bloggers ή webmasters που έχουν μια Fan page.


Πως κερδίζεις χρήματα από μια Fan page ή ένα Profile στο Facebook
Η προώθηση μιας διαφημιστικής καμπάνιας σε ένα απλό post στο Facebook είναι ένας διαδεδομένος τρόπος που χρησιμοποιούν οι Affiliates για να βγάλουν λεφτά online. Έχοντας υπόψην ότι ο καθένας μπορεί να γίνει Affiliate, ένας απλός χρήστης του Facebook μπορεί να κερδίσει λεφτά με τον εξής απλό τρόπο:
Γράφοντας ένα post στο wall για το αγαπημένο του προϊόν μιας εταιρίας, βάζοντας το Affiliate Link. Εάν υπάρξει κάποια πώληση μέσω αυτού του Link, τότε ο χρήστης κερδίζει άμεσα προμήθεια. (καμπάνια CPS)

Σαν δεύτερο παράδειγμα ο χρήστης θα μπορούσε να προτείνει στους φίλους του να εγγραφούν και να παίξουν ένα online game, μέσα από ένα post με το Affiliate Link. Όσο περισσότεροι εγγραφούν, τόσο περισσότερα λεφτά θα κερδίσει ο χρήστης. (καμπάνια CPL)

Με 3 απλά βήματα:
Αρχικά επιλέγεις ένα Affiliate Network και ψάχνεις τη διαφημιστική καμπάνια που πιστεύεις ότι θα έχει απήχηση και μπορεί να σου αποφέρει έσοδα.
Αντιγράφεις το Affiliate Link.
Ποστάρεις το Link σε συνδυασμό με τη δική σου περιγραφή στο Facebook.

Οπότε είτε μέσω ενός profile, είτε μέσω μιας Fan page μπορεί να προωθηθεί μια Affiliate καμπάνια στο Facebook και να υπάρξει χρηματικό όφελος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.


Διαφημίσεις PPC στο Facebook
Facebook ads είναι οι διαφημίσεις που προβάλλονται στο δεξιό τμήμα της σελίδας, σε μια στήλη με τη μορφή εικόνας και κειμένου. Οι διαφημίσεις αυτές ακολουθούν το μοντέλο PPC (Pay Per Click), όπως και στο Adwords της Google. Με λίγα λόγια οποιοσδήποτε μπορεί να προωθήσει μια διαφημιστική καμπάνια στο Facebook πληρώνοντας για το κάθε click που θα γίνει. Περισσότερες πληροφορίες για αυτό τον τρόπο διαφήμισης υπάρχουν στο άρθρο PPC Διαφήμιση.

Πως κερδίζω χρήματα από τις διαφημίσεις στο Facebook;

Ως Affiliate μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις διαφημίσεις του Facebook προβάλλοντας διαφημιστικές καμπάνιες από όποια εταιρία θέλεις και να κερδίσεις χρήματα. Το κέρδος που θα έχεις θα αντιστοιχεί με τις προμήθειες που θα λάβεις από το Affiliate Network μείον το κόστος διαφήμισης στο Facebook. Έτσι διευρύνεις το κοινό που θέλεις να απευθυνθείς, πέρα από το profile σου ή της Fan page σου.

Αν για παράδειγμα δημιουργήσεις μια καμπάνια με κόστος 0,05€ για κάθε click, τότε το κόστος για 100 click θα είναι 5€. Υποθέτοντας ότι η καμπάνια που επέλεξες σου προσφέρει προμήθεια 1€ για κάθε εγγραφή, τότε θα αρχίσεις να μετράς κέρδη όταν πετύχεις πάνω από 5 εγγραφές στα 100 click, δηλαδή με conversion rate πάνω από 5%, πράγμα εφικτό.

Φυσικά έχεις τον απόλυτο έλεγχο του budget και του ημερήσιου κόστους, οπότε διαθέτοντας ένα μικρό χρηματικό ποσό ως ξεκίνημα μπορεί να σε οδηγήσει στο χώρο του Facebook marketing. Σίγουρα χρειάζεται υπομονή και παρακολούθηση των στατιστικών δεδομένων, ώστε να αποκτηθεί η κατάλληλη εμπειρία, αλλά στο τέλος θα έρθει η ανταμοιβή που θα αποζημιώσει τον κόπο σου!

Το μεγάλο πλεονέκτημα των Facebook ads είναι ότι μπορείς να στοχεύσεις σε κοινό εκτός Ελλάδας και έτσι να εκμεταλλευτείς μια φοβερή καμπάνια που βρήκες και που πιστεύεις ότι μπορεί να σου αποφέρει μεγάλα κέρδη, αλλά απευθύνεται σε κοινό μιας συγκεκριμένης χώρας.