Slide show

Bitcoin - Απάτες κρυπτονομισμάτων και πώς να τις αποφύγετε



Δείτε και ενα δικό μας Video φτιαγμένο απο την ISTOGRAMI WEB DESIGN https://istogrami365.blogspot.com/ Ενεργοποιήστε τοus Ελληνικούς υπότιτλους απο τις ρυθμίσεις του video

Καθώς ασχολείστε με τους νέους ψηφιακούς νομισματικούς μηχανισμούς γνωστούς ως Bitcoin / Cryptocurrency, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει κίνδυνος σε αυτές τις συναλλαγές. Και δεν μιλάμε για την αστάθεια της αγοράς. Οι απάτες είναι παντού διαδικτυακές και οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων δεν διαφέρουν. Καθώς σκέφτεστε να επενδύσετε σε διαφορετικές εκκινήσεις και πλατφόρμες ανταλλαγής, να γνωρίζετε τις πιθανότητες απώλειας των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα.

Όταν αναζητάτε εταιρείες ψηφιακής κρυπτογράφησης και νεοσύστατες εταιρείες, οι ειδικοί συνιστούν να επιβεβαιώσετε ότι διαθέτουν blockchain, πράγμα που σημαίνει ότι παρακολουθούν λεπτομερή δεδομένα συναλλαγών. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχουν σταθερά επιχειρηματικά σχέδια που επιλύουν πραγματικά προβλήματα. Οι εταιρείες πρέπει να καθορίσουν τους κανόνες ρευστότητας σε ψηφιακό νόμισμα και τους ICO Πρέπει να υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι πίσω από την εταιρεία. Εάν η εκκίνηση που ερευνάτε δεν διαθέτει κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά, σκεφτείτε την απόφασή σας ακόμη πιο προσεκτικά.

Ακολουθεί μια ματιά στις πιο κοινές απάτες και τρόπους για να αποφύγετε να γίνετε θύμα καθώς συμμετέχετε στο συναρπαστικό μέλλον της κρυπτογράφησης.

Ιστότοποι πλαστογράφησης

Ίσως ακολουθείτε μια ισχυρή συμβουλή από κάποιον με μεγάλη τεχνογνωσία, αλλά εξακολουθείτε να γίνετε θύμα κατά την τυχαία επίσκεψη σε έναν ψεύτικο ιστότοπο. Υπάρχει ένας εκπληκτικός αριθμός ιστότοπων που έχουν δημιουργηθεί για να μοιάζουν με πρωτότυπες, έγκυρες εταιρείες εκκίνησης. Εάν δεν υπάρχει ένα μικρό εικονίδιο κλειδώματος που δείχνει ασφάλεια κοντά στη γραμμή διευθύνσεων URL και δεν υπάρχει "https" στη διεύθυνση του ιστότοπου, σκεφτείτε δύο φορές.

Ακόμα κι αν ο ιστότοπος μοιάζει με αυτόν που πιστεύετε ότι επισκέπτεστε, ενδέχεται να βρεθείτε σε άλλη πλατφόρμα για πληρωμή. Για παράδειγμα, κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο που μοιάζει με νόμιμο ιστότοπο, αλλά οι εισβολείς έχουν δημιουργήσει ένα ψεύτικο URL με μηδέν σε αυτό αντί για το γράμμα «o». Αυτή η πλατφόρμα, φυσικά, δεν σας μεταφέρει στην επένδυση κρυπτογράφησης που έχετε ήδη ερευνήσει. Για να το αποφύγετε αυτό, πληκτρολογήστε προσεκτικά την ακριβή διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Ελέγξτε το επίσης.

Ένας άλλος κοινός τρόπος με τον οποίο οι απατεώνες εξαπατούν τους επενδυτές κρυπτογράφησης είναι μέσω ψεύτικων εφαρμογών διαθέσιμων για λήψη μέσω του Google Play και του Apple App Store. Παρόλο που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν συχνά να βρουν γρήγορα αυτές τις ψεύτικες εφαρμογές και να τις αφαιρέσουν, αυτό δεν σημαίνει ότι οι εφαρμογές δεν επηρεάζουν πολλές βασικές γραμμές. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη κατεβάσει ψεύτικες εφαρμογές κρυπτογράφησης, αναφέρει το Bitcoin News.


Ψεύτικες εφαρμογές για κινητά
Ενώ αυτός είναι μεγαλύτερος κίνδυνος για χρήστες Android, κάθε επενδυτής πρέπει να γνωρίζει τη δυνατότητα. Υπάρχουν εμφανή ορθογραφικά λάθη στο αντίγραφο ή ακόμα και στο όνομα της εφαρμογής; Μήπως η επωνυμία φαίνεται αυθεντική με παράξενο χρωματισμό ή λανθασμένο λογότυπο; Σημειώστε και επανεξετάστε τη λήψη.

Bad Tweets και άλλες ενημερώσεις κοινωνικών μέσων
Εάν παρακολουθείτε διασημότητες και στελέχη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν ακολουθείτε λογαριασμούς απατεώνων. Το ίδιο ισχύει για τα κρυπτονομίσματα, όπου τα κακόβουλα, πλαστοπροσωπικά ρομπότ είναι ανεξέλεγκτα. Μην εμπιστεύεστε προσφορές που προέρχονται από το Twitter ή το Facebook, ειδικά αν φαίνεται να υπάρχει αδύνατο αποτέλεσμα. Οι πλαστοί λογαριασμοί είναι παντού.
Εάν κάποιος σε αυτές τις πλατφόρμες ζητήσει ακόμη και ένα μικρό ποσό της κρυπτογράφησής σας, είναι πιθανό να μην μπορείτε ποτέ να το επιστρέψετε. Ακριβώς επειδή άλλοι απαντούν στην προσφορά, μην υποθέτετε ότι δεν είναι bots. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.

Απάτη με μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 
Ακόμα κι αν μοιάζει ακριβώς με ένα email που λάβατε από μια νόμιμη εταιρεία κρυπτογράφησης, προσέξτε πριν επενδύσετε το ψηφιακό σας νόμισμα. Είναι το email το ίδιο ακριβώς και είναι το ίδιο λογότυπο και επωνυμία; Μπορείτε να επαληθεύσετε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι νόμιμα συνδεδεμένη με την εταιρεία; Η δυνατότητα ελέγχου αυτού είναι ένας λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να επιλέξετε μια εταιρεία που έχει πραγματικούς ανθρώπους που εργάζονται για αυτήν. Εάν έχετε αμφιβολίες για ένα email, ρωτήστε κάποιον που εργάζεται εκεί. Και ποτέ μην κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο σε ένα μήνυμα για να μεταβείτε σε έναν ιστότοπο.
Οι απατεώνες συχνά ανακοινώνουν ψεύτικα ICO ή αρχικές προσφορές νομισμάτων, ως τρόπο κλοπής σημαντικών χρημάτων. Μην πέσετε για αυτές τις ψεύτικες προσφορές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ιστότοπου. Αφιερώστε χρόνο για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες.
Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ορισμένοι χρήστες του Διαδικτύου εκμεταλλεύονται μη ασφαλή υπολογιστικά συστήματα για να εξορύξουν ή να κλέψουν κρυπτογράφηση. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διατήρηση της ασφάλειας και την προστασία σας σε αυτήν την αναδυόμενη αγορά προτού αρχίσετε να επενδύετε σε κρυπτογράφηση.

Σύνδεσμος https://istogrami365.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου