Slide show

UPDATE Πως να βγάλεις λεφτά από το Fiverr / Εργασία από το σπίτι μέσω Internet



 

Πως να βγάλεις λεφτά από το Fiverr / Εργασία από το σπίτι μέσω Internet

Εισαγωγή
Γνωρίζεις τι είναι το fiverr και πως μπορείς να βγάλεις χρήματα χρησιμοποιώντας το; https://www.fiverr.com/ Ότι κατατάσσεται μέσα στα 150 πιο δημοφιλή site παγκοσμίως; Σήμερα θα μάθετε τα βασικά που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να ασχοληθείτε με το Fiverr αλλά και 5 σημαντικές στρατηγικές που θα σας κάνουν να κερδίσετε έξτρα εισόδημα! Το fivver είναι ενα σαιτ το οποίο προσφέρει υπηρεσίες με τιμές που ξεκινούν από 5 δολάρια. Κάπως έτσι πήρε και το όνομα του… Αρχικά είχε υπηρεσίες προς πώληση όπως μεταφράσεις,σχεδιασμός λογοτύπου, προγραμματισμό και video editing. Σήμερα εκτός από αυτά έχει σχεδόν ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Είναι το Fiverr το σωστό μέρος για την εξωτερική ανάθεση της εργασίας σας και να βρείτε τον επόμενο ελεύθερο επαγγελματία σας; Σε αυτό το βίντεο, θα σας δείξω πώς να χρησιμοποιήσετε το Fiverr.com . Εξετάστε αυτό το βίντεο μια κριτική Fiverr και πώς να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το Fiverr, συγκεκριμένα πώς να χρησιμοποιήσετε το Fiverr για να προσλάβετε έναν εξωτερικό πάροχο. Σε αυτό το βίντεο, θα μάθετε για τους 5 πρώτους λόγους που πρέπει να χρησιμοποιείτε το Fiverr για να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρησή σας και να βρείτε εξαιρετικούς ελεύθερους επαγγελματίες σε τιμές ευκαιρίας. Πριν απο αυτο , υπάρχουν μερικά πράγματα που έχω μάθει πώς να προσλάβω έναν εξωτερικό πάροχο και μερικές συμβουλές για τη διαχείριση αυτής της διαδικασίας: # 1- Αποφασίστε αν αξίζει την εξωτερική ανάθεση. Σε αυτό το σεμινάριο Fiverr, σας παρουσιάζω, την εισαγωγή ή πολύ βασικές πληροφορίες για το Fiverr. Αυτό το βίντεο δεν αφορά τον τρόπο χρήσης του Fiverr για να κερδίσετε χρήματα στο αυτόματο πιλότο. Στο σημερινό επεισόδιο, θα σας δείξω πώς να χρησιμοποιήσετε το Fiverr για να προσλάβετε έναν εξωτερικό πάροχο. Αν θέλετε να μάθετε πώς να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο το 2020, τότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε.Λοιπόν, τι είναι το Fiverr και πώς μπορώ να μάθω πώς να χρησιμοποιώ σωστά το Fiverr; Θα πρέπει να παρακολουθήσετε το βίντεο για να ανακαλύψετε πώς να χρησιμοποιήσετε το Fiverr και γιατί πρέπει να το δοκιμάσετε

Το fiverr.com μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όχι μόνο για να αγοράζεις αλλά και να πουλάς υπηρεσίες στις οποίες είσαι καλός.Άν για παράδειγμα μπορείς να σχεδιάσεις επαγγελματικές κάρτες σίγουρα κάποιος εκεί έξω θα θέλει να αγοράσει από εσένα.Δέν κοστίζει τίποτα να φτιάξεις τον λογαριασμό σου στο fiverr.com και να πουλήσεις τις υπηρεσίες σου.

Άν και η βασική τιμή ξεκινάει από τα 5$ εσύ για κάθε επιτυχημένη πώληση που κάνεις θα παίρνεις 4$. Το 1$ είναι ένα είδος φόρου που πληρώνεις στο fiverr. Και αν βιαστείς να πείς ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με το fiverr για να πουλάς τις υπηρεσίες σου θα πρέπει να σου πώ από τώρα πως κάνεις λάθος.Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που το έχουν ως βασική ασχολία και ως βασική πηγή εισοδήματος.

Η υπηρεσία προς πώληση ονομάζεται gig.Όλοι οι τίτλοι gig έχουν την μορφή I will__________for 5$. Μόλις ολοκληρώσεις την εγγραφή σου μπορείς να αγοράζεις και να πουλάς τις υπηρεσίες σου.Οι πληρωμές γίνονται προκαταβολικά δηλαδή όταν ο αγοραστής αγοράσει κάποιο gig πληρώνει και μόλις ο πωλητής παραδώσει την παραγγελία τότε ο αγοραστής αφήνει το feedback του.

Είναι ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό του ebay δηλαδή βασίζεται στο feedback μόνο που εδώ και λόγω ότι προσφέρονται υπηρεσίες υπάρχουν κάποιες διαφορές.
Υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος παράδοσης που ορίζεται από τον πωλητή.Έτσι ο πωλητής όταν δημιουργεί το gig εκτός από τον τίτλο πρέπει στην περιγραφή να αναφέρει ακριβώς τι θα λάβει ο πωλητής καθώς και τον χρόνο παράδοσης.


Επίσης πρέπει να αναφέρει στα extra τις επιπλέον υπηρεσίες που μπορεί να αγοράσει κάποιος. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να πουλάει σχεδιασμό λογοτύπου αλλά σαν έξτρα υπηρεσία να έχει την παράδοση σε πολλά format ή την παράδοση σε μία ημέρα. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω πωλητών και αγοραστών πριν και κατά την διάρκεια μιας αγοράς ώστε να αποφεύγονται συγκρούσεις.
Το fiverr έχει μία πολύ αυστηρή πολιτική στην επίλυση διαφορών μεταξύ αγοραστών και πωλητών ώστε να διασφαλίζεται ότι θα τηρούνται οι όροι από όλους.
Ανάλογα με τον αριθμό παραγγελιών που ολοκληρώνεις σαν πωλητής και ανάλογα με τα θετικά feedbacks που έχεις ανεβαίνεις level και έτσι έχεις επιπλέον εργαλεία και επιπλέον δυνατότητες για να πουλήσεις gigs. Επίσης όσο μεγαλύτερο level έχεις τόσο πιο εύκολα σε εμπιστεύονται οι αγοραστές.
Μπορείς να αγοράσεις με πιστωτική κάρτα, paypal, bitcoin και Scrill ενώ όταν έχεις λεφτά στο υπόλοιπο σου από πωλήσεις μπορείς να τα μεταφέρεις στον paypal λογαριασμό σου.

To fiverr πήρε το όνομά του από τον αριθμό 5 (five) και συμβολίζει το ελάχιστο ποσό που βρίσκει κάποιος υπηρεσίες να αγοράσει.
Όταν ξεκίνησε, υποχρέωνε τους πωλητές να έχουν και ένα pricing plan στα 5 μόνο δολάρια. Πλέον αυτός ο περιορισμός δεν ισχύει, αλλά είναι έξυπνο να το κάνεις όπως θα δούμε παρακάτω.
Οι υπηρεσίες που αγοράζουμε ή πουλάμε στο Fiverr ονομάζονται “gigs”.
Πρόσφερε υπηρεσίες σε οτι ξέρεις να κάνεις καλά
Συνήθως ο απλός κόσμος θέλει απλές και εύκολες υπηρεσίες αλλά υπάρχουν κα πολύ εξειδικευμένες υπηρεσίες που θα σου ζητήσουν επαγγελματίες.
  • να του μετατρέψει κάποιος ένα αρχείο ήχου σε mp3
  • να αφαιρέσει το background ή ένα αντικείμενο σε μία φωτογραφία,
  • να του δημιουργήσει facebook page για την επιχείρηση του (κι όμως!)
  • να επεξεργαστείς ένα βίντεο και να το βάλεις στο youtube κανάλι του
  • να μπεις στο website του ως κρυφός επισκέπτης (πχ σε eshop) και να του πεις πώς σου φάνηκε (mystery shopper)
  • να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις στον υπολογιστή κάποιου πελάτη απομακρυσμένα μέσω teamviewer
  • και δεκάδες ή εκατοντάδες ακόμη παρόμοιες απλές υπηρεσίες που για τους πελάτες που τις αναζητούν δεν είναι καθόλου απλές.
  • Books Covers
  • Video Editing
  • Συγγραφλη Αρθρων
  • Μετάφραση
  • Σχεδιασμός λογοτύπου
  • Παραγωγή περιεχομένου για blogs (Στα αγγλικά)
  • Παραγωγή περιεχομένου για blogs (στα Ελληνικά)
  • WordPress ( Ευρεία γκάμα παροχών απο κατασκευή σελίδας , λύση προβλημάτων, back links, καθαρισμός απο Hacking , Αλαγή Template, S.E.O, plugins conflig, και είναι μακριά η λίστα )
  • Professional Voice Overs στα Ελληνικά
  • Σχεδιασμός Infographic
  • Μετάφραση από Αγγλικά σε Ελληνικά
  • SEO Κτίσιμο Backlink
  • Δημιουργία βιντεο με Whiteboard Animation
  • Δημιουργία Βιντεο με εκπροσωπο (Αγγλικα)
  • Δημιουργια εικονας προφιλ σε καρτουν

Αρχικά θα κάνετε εγγραφή καιθα ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας.

1. Μπείτε στο fiverr και κάνετε εγγραφή απλά αλλά εδω χρειάζεται πολύ ποροσοχή

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Πριν κάνετε εγγραφή προσέξτε το username που θα βάλετε
Βρείτε ένα καλό username
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! To username είναι το μοναδικό που δεν μπορείτε να αλλάξετε αργότερα.
  • Βρείτε κάτι που να ταιριάζει με αυτό που έχετε σκοπό να κάνετε.
  • Αν δεν είστε σίγουροι βάλτε κάτι γενικό και με προοπτική για διάφορα είδη υπηρεσιών. Για παράδειγμα μην βάλετε username “gianis_Wordpress” εάν έχετε σκοπό να παρέχετε και άσχετες προς το Wordpress υπηρεσίες
  • Σκεφτείτε πώς θέλετε να νιώθουν οι πελάτες σας όταν βλέπουν το username σας. Θέλετε να νιώθουν ότι είστε ένας κανονικός άνθρωπος ή εταιρεία ?

Απλό όνομα ή εταιρικό username

Το να βάλετε ένα όνομα δεν είναι κακή ιδέα. (π.χ GiannisPanpadopulos), και μάλιστα ισος σε κάποες υπηρεσίες είναι η καλύτερη πρακτική. Από την άλλη αν εξυπηρετεί να μοιάζει το προφίλ σας με εταιρικό ( π.χ κατασκευή ιστοσελίδων WordPress ) πάλι δεν είναι κακό, ειδικά εάν φτιάχνετε ιστοσελίδες ίσως κάποιοι πελάτες να νιώθουν καλύτερα αν το προφίλ σας μοιάζει σαν εταιρεία. Και στο σημείο αυτό χρειαζετια πολύ προσοχή !!!.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο fiverr σύμφωνα με τους κανονισμούς συμμετέχουν άτομα (individuals) και όχι ομάδες. οποτε μην το παρακάνετε με την προόθηση του προφίλ σας σαν εταιρία.
SOS !!! Επικοινωνία με πελάτες
Επίσης κατεβάστε την εφαρμογή για κινητές συσκευές. Είναι πολύ εύχρηστη και θα σας βοηθήσει να μην χάνετε πελάτες που στέλνουν μηνύματα και ζητούν διευκρινίσεις.

SOS !!! Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι στο Fiverr δεν κάνει να συνδέονται περισσότερα από ένα άτομα με την ίδια ip. Αν δηλαδή θέλει να συνδέεται με άλλο λογαριασμό και η αδερφή σας, η κοπέλα σας, ή η σύζυγός σας από το ίδιο wifi δίκτυο που σημαίνει ότι θα μοιράζονται την ίδια ip address, αυτό δεν επιτρέπεται και η λύση είναι να ζητήσετε από το support ειδική άδεια. Εξερευνήστε πριν φτιάξετε τα δικά σας gigs
Πριν ξεκινήσετε περιηγηθείτε στις κατηγορίες, κάνετε αρκετές αναζητήσεις για υπηρεσίες που γνωρίζετε να προσφέρετε κι εσείς.Μπείτε σε κάποιες που θα σας τραβήξουν την προσοχή, διαβάστε τον τίτλο τους τις περιγραφές τα πακέτα τιμών τους και αντιγράψτε την φιλοσοφία τους.Αγοράστε ένα φθηνό gig
Το ιδανικό θα ήταν να αγοράσετε μια ή και δύο υπηρεσίες από κάποιους (πάρτε κάτι με 5 δολάρια αξίζει) ώστε να δείτε την διαδικασία από τη πλευρά του πελάτη, τον τρόπο που σας μιλάει ο πωλητής, πώς γίνεται η διαδικασία κλπ. Μία καλή ιδέα είναι να αγοράσετε ένα logo για 5-10 ευρώ, που κάπου σας χρειαστεί ή αλλιώς αγοράστε κάτι που να σχετίζεται με αυτό που έχετε σκοπό να πουλήσετε ώστε να κατανοήσετε τον ανταγωνισμό του δικού σας κλάδου υπηρεσιών. Σε όλες τις πλατφόρμες που συμμετέχετε (ebay, etsy, freelancer) να αγοράζετε πάντα κάτι πριν γίνετε κι εσείς πωλητής. Κανείς δεν θα μπορέσει να σας εξηγήσει σε ένα άρθρο όλα αυτά που θα παρατηρήσετε αγοράζοντας κάτι έστω φθηνό. Θα σας προχωρήσει μήνες μπροστά σε εξέλιξη και θα αποφύγετε αστεία λάθη.

ΠΡΟΣΟΧΗ στη δημιουργία του πρώτου σας gig

Πατήστε CREATE A NEW GIGΓράψτε τίτλο, περιγραφή, αλλά εώ θέλει ψάξιμο.
Είναι το πιο σημαντικό για να τραβήξει το gig σας πελάτες καθώς ο τίτλος είναι το μοναδικό (μαζί με photo ή video) που θα δουν οι επισκέπτες, και είναι το μοναδικό που σε πρώτη φάση θα δει ο αλγόριθμος αναζήτησης. 
ΚΛΕΨΤΕ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΥΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΝΤΑΟΝΙΣΜΟ δείτε πως γράφουν τίτλους και περιγραφές οι επιτυχημένοι ανταγωνιστές σας.
ΚΛΕΩΤΕ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Μιά φωτογραφία είνα 1000 λέξεις εκματαλευθείτε το και φτιάξτε ενα υπέροχο ελκυστικό gig.
Γράψετε όσα ενδιαφέρουν τον πελάτη. Έχει μόνο 2 εργαλεία επεξεργασίας κειμένου. Bold και highlight. Χρησιμοποιήστε τα.
Χρησιμοποιήστε link για να κατευθύνετε τους επισκέπτες του προφίλ σας στο portfolio σας (αν δεν έχετε φτιάξτε μια landing page και ενα Portfolio με δειδματα της δουλειάς σας θα σας εξικονομισει τεράστιο χρόνο απο το να σας ζητάνε οι πελάτες δείγματα της δουλειά σας με μυνήματα) αλλά προσοχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν επιτρέπεται να βάλετε ό,τι URL θέλετε στην περιγραφή. Για παράδειγμα μπορείτε να βάλετε youtube αλλά όχι facebook.

Ολη την λίστα των URLs που επιτρέπονται στο fiverr.

The following URLs may be used in your profile or Gig description:
  • ammyy.com
  • blogspot.com
  • dafont.com
  • dailymotion.com
  • flickr.com
  • mixcloud.com
  • reverbnation.com
  • soundcloud.com
  • teamviewer.com
  • tumbircom
  • vimeo.com
  • wetransfercom
  • wikipedia.org
  • wordcounter.net
  • youtube.com
Note: If you use a URL in your Gig, which is not in the above list, your Gig may be denied. Repetitive violations may also cause an account to be restricted.
Αν έχετε οποιαδήποτε απορία γράψτε στα σχόλια. Απαντούν σχεδόν αμέσως.
Διαβάστε οπωσδήποτε τους όρους,  είναι σημαντικό να τους διαβάσετε.
https://www.fiverr.com/terms_of_service


Β. Τιμοκατάλογος – Pricing PLans
Διαμορφώστε τα pricing plans σας.
Ξεκινήστε με χαμηλές τιμές για να υπερνικήσετε τον ανταγωνισμό και μετα τις αυξάνετε.
Επιλέξτε το στυλ με τα 3 plans (3 packages) και όχι με ένα.

Βάλτε οπωσδήποτε ένα φθηνό πλάνο από τα 3 με 5$ δολάρια μόνο:
  • Αν για παράδειγμα πουλάτε logo design βάλτε στα 5 ευρώ τα πολύ απλά ασπρόμαυρα logo που είναι φτιαγμένα μόνο με γράμματα και όχι σχέδιο σε πολύ μικρή διάσταση και ποιότητα.
  • Αν πουλάτε πάλι κάτι σχετικό με ήχο βάλτε στα 5$ τα 10 δευτερόλεπτα από αυτο που κάνετε.
  • Αν πουλάτε voice over, βάλτε στα 5$ πολύ λίγες λέξεις χωρίς δικαίωμα να ζητήσει τροποποίηση ο πελάτης ( modification requests ).
Αν επιλέξετε εξυπλα με στρατηγικό τρόπο τα πλάνα σας, το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών  θα επιλέγουν το μεσαίο πλάνο σας παεά το γεγονός οτι αυτό που τους φέρνει σε εσάς είναι το φθηνό πλάνο.

Η διαδικασία μου είναι :
  • Ερχεται για το φθηνό πλάνο,
  • διαβάζει ότι παρέχω και δωρεάν δείγμα,
  • ζητάει δείγμα,
  • παραλαμβάνει το δείγμα και του αρέσει και θέλει να παραγγείλει
  • και μετά ανακαλύπτει ότι οι ανάγκες του καλύπτονται από το μεσαίο ή το μεγάλο
  • παραγκέλνει το μεσαίο πλάνο

Οι 8 στους 10 που λαμβάνουν δωρεάν δείγμα θέλουν να παραγγείλουν, γι’ αυτο αξιζει τον κόπο το δωρεάν δείγμα.
Δοκιμάστε το. Το ότι συχνότερα επιλέγει το μεσαίο ή το ακριβό πλάνο, δίνει και το περιθώριο να του κάνετε έκπτωση αν είναι πολύ εύκολη η δουλειά, κάτι που τον κάνει ευχαριστημένο εκ των προτέρων, το οποίο είναι σημαντικό για το review που θα γράψει για εσάς.
ΙΔΕΑ: Μια καλή ιδέα είναι να γράψετε στην περιγραφή ότι αν θέλουν παρέχετε και δωρεάν δείγμα η demo πριν παραγγείλουν.
Gig extras
Κατα την δημιουργία του gig μπορείτε να βάλετε και κάποιες έξτρα σχετικές υπηρεσίες με την αντίστοιχη τιμή και την αντίστοιχη επέκταση στην διάρκεια παράδοσης.
Για παράδειγμα με 5$ ακόμη σας παραδίδω το έργο μέσα σε δύο μέραες αντί για τέσερεις
Ή με 15$ επιπλέον σας παραδίδω και τα project files του Filmora.
Πολλές ιδέες για gig extras θα σας έρθουν από αυτά που θα σας ζητούν οι πελάτες αλλά και από την εξερεύνηση των ανταγωνιστών.

Χρόνος παράδοσης
Ο χρόνος παράδοσης έχει να κάνει με τις δικές σας δυνατότητες.
Πρέπει όμως να γνωρίζετε τα παρακάτω.
Το fiverr ανταμείβει (στις αναζητήσεις) αυτούς που έχουν θέσει μικρότερα delivery time.
Εάν βάλεις μία ημέρα παράδοση πρέπει στην ουσία να παραδώσεις σε 12 περίπου ώρες. Διότι αν παραδώσετε τελευταία στιγμή και πατήσει modification request, τότε μόλις συμπληρωθεί το 24ωρο (μία ημέρα δηλαδή) θα θεωρείστε εκπρόθεσμος παρόλο που παραδώσατε εμπρόθεσμα.

Τροποποιήσεις
Οι τροποιήσεις είναι κάτι που συχνα δεν θα σας αρέσει αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι πρόκειται για πελάτες. Είτε έχουν δίκιο είτε όχι πρέπει να ασχοληθείς μαζί τους και τους ικανοποιήσεις. Θεωρητικά σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του gig μπορείς να βάλεις την ρύθμιση να μην δικαιούνται καμία τροποποίηση . Η εμπειρία μου, μου έχει δείξει όμως ότι όταν θα σου στείλει μήνυμα (αφού δεν θα μπορεί να πατήσει το κουμπί “ask for modification”) για να σου πει ότι κάτι δεν του άρεσε τότε όπως είναι προφανές δεν προτίθεται να σου βάλει καλή βαθμολογία και review αν δεν τον ικανοποιήσεις.
Τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από τις κριτικές στο fiverr
Στο fiverr -όπως θα δούμε σε επόμενο άρθρο- όλα ξεχνιούνται σε 60 ημέρες εκτός από τα reviews. Το order completion, το on-time delivery, το response rate, μετά από 60 ημέρες ξεχνιούνται από το fiverr. Τα reviews όμως παρόλο που κι αυτά μετά από 60 ημέρες ξεχνιούνται από τον αλγόριθμο, έχουν φυσική παρουσία στο προφίλ σας για πάντα και μπορεί να τα διαβάσει όποιος θέλει. και οι υποψληφιοι πελάτες δινουν μεγάλη σημασία στις κριτικές.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έκανες τα πάντα για μία καλή κριτική.
Γι αυτό όπως θα δούμε σε επόμενο άρθρο μια καλή πρακτικη – αναγκαίο κακό- είναι το cancelation της παραγγελίας καθώς και διάφοροι άλλοι τρόποι να μετριαστεί η ζημιά.
Η φωτογραφία του gig
Η φωτογραφία του gig σας μαζί με το όνομα, τον τίτλο και τον αριθμό gigs και reviews, θα είναι αυτά που θα βλέπουν όσοι κάνουν αναζήτηση πριν το επιλέξουν. Τον τιμοκατάλογό σας και την περιγραφή θα τον διαβάσουν αφού σας επιλέξουν από ανάμεσα σε άλλες επιλογές στα ευρήματα της αναζήτησης. αυό κανει τη φοτογραφία ιδιαίτερα σηματτική, δείτε τον ανταγονισμό κλέψτε ιδέες , φτιαξτε μια φωτογραφία που προσελκύει κόσμο

Video
Ιδανικό θα ήταν να ανεβάσετε και ένα βίντεο που θα περιγράφει την υπηρεσία σας. Το video είναι ότι πιο επιδραστικό και σας δίνει πολλους πόντους στην προσπάθεια να σας διαλέξουν από την αναζήτηση. Στην mobile έκδοση πάντως μέχρι στιγμής (Δεκέμβριος 2020) δεν εμφανίζονται videos παρα μόνο φωτογραφίες. Το βίντεο θα το δει μόλις επιλέξει να δει περιγραφή pricing plans κλπ

TIP:Μία καλή ιδέα (την οποία μπορείτε να αφήσετε για αργότερα) είναι να πληρώσετε κάποιον στο fiverr να εκφωνίσει στα αγγλικά ή στα ελληνικά μερικά λόγια σχετικά με αυτό που πουλάτε ώστε να φτιάξετε με την φωνή του ένα απλό βίντεο που να παρουσιάζει τις υπηρεσίες σας.

Αυτές οι υπηρεσίες λέγονται voice over. Νομίζω πως 5-10 δολάρια για 100-150 λέξεις είναι αρκετά για να αγοράσετε ένα επαγγελματικό voice over.
 
Δ. Αναμονή για πελάτες

Αφού τελειώσετε με την δημιουργία του Gig, περιμένετε για πελάτες.
Δυστυχώς το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να νικήσετε τον ανταγωνισμό είναι να γράψετε όσο καλύτερα μπορείτε όλα τα παραπάνω.
Ένα καλό όνομα δηλαδή, μία καλή υπηρεσία, μερικές καλές φωτογραφίες ή δείγματα δουλειάς και μερικά σωστά λόγια, διότι οι πωλήσεις πολλές φορές (σχεδόν πάντα) κρύβονται στα λόγια και στην χρήση των σωστών λέξεων.
Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα κάνεις καλύτερα από όλους εκτός από ένα!
Κάποιοι θα έχουν πωλήσεις με καλές κριτικές με αστεράκια διότι αυτοί μπήκαν πρίν από εσάς, ενώ εσείς δεν θα έχετε ακόμη τίποτα.

Προσοχη !!! : Αυτό είναι και το σημείο που οι περισσότεροι τα παρατούν.
Για να σε βρει κάποιος πελάτης θα πρέπει να σε βρει στις αναζητήσεις.
Για να σε βρει όμως στις αναζητήσεις θα πρέπει να είσαι δημοφιλής και να έχει η υπηρεσία σου συνάφεια με αυτό που ψάχνει.

Εδώ αρχίζει η ιστορία με το αυγό και την κότα.
  • Πώς θα γίνεις δημοφιλής αν δεν σε δείξει στις αναζητήσεις πρώτα και
  • πώς θα σε δείξει στις αναζητήσεις αν δεν είσαι δημοφιλής;
Το fiverr λοιπόν θα αρχίσει να σε προβάλλει κάπου-κάπου (όχι πάντα) και θα μετράει αν σου έκανε κλικ κάποιος καθώς και διάφορα άλλα παρόμοια “user signals” που δείχνουν ότι το gig σου ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα έστω και λίγο.

Κάποια στιγμή θα σου δώσει ευκαιρίες, ίσως και αρκετές, ίσως και μόνο μία και θα σου στείλει κάποιος πελάτης μήνυμα για να σε ρωτήσει κατι.
Ίσως σε ρωτήσει πόσο κοστίζει κάτι που πουλάς ή κάτι άλλο σχετικό.
Ίσως και να παραγγείλει κατευθείαν, κάτι που κάνουν συνήθως οι Αμερικάνοι που τα 5-10$ τους φαίνονται πολύ λίγα για να μπουν στην διαδικασία να χάνουν χρόνο ρωτώντας ή ζητώντας free samples.
Εκείνη την στιγμή είναι η ευκαιρία σου. Θα σου δοθούν κι άλλες, αλλά αν αλληλεπιδρούν δυνητικοί πελάτες μαζί σου και δεν παραγγέλνουν ίσως οι ευκαιρίες σου σιγά σιγά να μειώνονται. Αυτό μου έδειξε η εμπειρία μου και παρατήρησή μου. Σε τρόπους να κατευθύνεις πελάτες στο gig σου (εντός αλλά και εκτός του fiverr) θα αναφερθούμε σε άλλα άρθρα. Δεν θα ήταν καλό να τα αναπτύξουμε εδώ.
Ανάλογα με τον ανταγωνισμό λοιπόν, το ενδιαφέρον και την ζήτηση που έχει η υπηρεσία που πουλάς, ίσως περάσουν εβδομάδες μέχρι να πάρεις την πρώτη σου παραγγελία. Εγώ θυμάμαι ότι πήρα την πρώτη μου παραγγελία σε περίπου τρεις εβδομάδες αλλά σε άλλους μπορεί να κάνει πολύ περισσότερο.
Καλο είναι να είστε on line καποιες ώρες την ημέρα ακόμη κι αν κάνετε κάτι άλλο.
Κάθε μέρα ή ανά κάποιο εύλογο διάστημα να κοιτάτε τα insights. Εκεί θα δείτε την επισκεψιμότητα.
Στα insights θα δείτε:
  • πόσες φορές εθεάθει το gig σας (impressions),
  • πόσες φορές από αυτές πατήθηκε κλικ και
  • πόσες παραγγελίες είχατε
TIP: Αν έχετε κάποια στιγμή πολλά impressions έχετε και κάποια κλικς αλλά καμία παραγγελία, και κυρίως κανένα μήνυμα τότε κάτι δεν έχετε κάνει καλά στην δημιουργία της υπηρεσίας.
Πχ κακή περιγραφή, κακά pricing plans κλπ. Ψάξτε δηλαδή “εσωτερικά” του gigs σας.
TIP:Αν έχετε πολλά impressions, και σχεδόν κανένα κλικ τότε ψάξτε στον τίτλο την φωτογραφία την κατώτερη τιμή (αυτή που φαίνεται στις αναζητήσεις δηλαδή).
Διότι ο λόγος που ενώ εμφανίζεται το gig σας τελικά δεν κλικάρεται, βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε αυτά που φαίνονται στην αναζήτηση πριν μπει κάποιος στις περιγραφές και τα πακέτα.
Στα analytics θα δείτε στατιστικά από τα κέρδη σας . Στο παρακάτω screenshot έχω σβήσει τα ποσά και έχω αφήσει τον αριθμό παραγγελιών.
Ένα γράφημα που δείχνει πώς πήγε ένα gig που έφτιαξα τον Αύγουστο.

World Domination, έτσι λέγεται. Ένα γράφημα χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα, το οποίο δείχνει σε πόσα κράτη σε όλο τον κόσμο έχω πουλήσει υπηρεσίες. Μου αρέσει πάντως να το κοιτάζω.

Η πρώτη σου παραγγελία
Συγχαρητήρια. Ήρθε η πρώτη σου παραγγελία.
  • Την εκτελείς όσο καλύτερα μπορείς.
  • Μιλάς όσο γίνεται πιο ευγενικά και άμεσα.
  • Την παραδίδεις εντός προθεσμίας, και
  • Ο χρήστης ιδανικά σου βάζει ως βαθμολογία 5 αστεράκια.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δυστυχώς μόνο το 5 stars review είναι καλή βαθμολογία στο fiverr. Για κάποιο λόγο ακόμη και το 4.9 αποτελεί ένα ψεγάδι.

Πληρωμές
  • Το fiverr κρατάει το 20% από κάθε πώλησή σας, αλλά τα καλά νέα ειναι οτι κόβει αυτό τιμολόγιο στον πελάτη και οτι πάρετε ειναι προφορολογημενα και δεν χρειάζεστε εναρξη επαγγέλματος, τομολόγια παροχής υπηρειών κ.τ.λ (ρωτήστε το λογιστή σας)
  • Όταν παραδώσετε μία δουλειά, εάν πατήσει ο αγοραστής “ολοκλήρωση της παραγγελίας” τότε η παραγγελία χαρακτηρίζεται ως “completed” και τα χρήματα μεταβιβάζονται σε στον fiverr λογαριασμό σας σε 14 ημέρες
  • Οι 14 αυτές ημέρες είναι η προθεσμία που έχει ο αγοραστής να κάνει dispute αν άλλαξε γνώμη και δεν είναι ευχαριστημένος. Όταν περάσει το διάστημα αυτό, τα χρήματα είναι δικά σας και δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο πελάτης.
  • Όταν παραδώσετε μία δουλειά, εάν δεν κάνει αποδοχή και ολοκλήρωση ο αγοραστής, τότε μετά από 3 ημέρες η παραγγελία γινεται completed αυτόματα, επομένως το διάστημα των 14 ημερών μετράει από τότε.
  • Όταν θελήσετε να λάβετε τα χρήματά σας στον λογαριασμό σας πατάτε απλώς το “withdraw” στην σελίδα earnings και λαμβάνετε σχεδόν αμέσως ένα email με ένα link. Μόλις το πατήσετε τα χρήματα αποστέλλονται σχεδόν αμέσως στον λογαριασμό σας στο paypal εφόσον έχετε δηλώσει αυτό ως προτιμώμενο. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα bank transfer και fiverr card (στην ουσία είναι payoneer card για όσους γνωρίζουν με το logo της fiverr)
  • Μην διστάσετε να ρωτήσετε για τις πληρωμές στα σχόλια.
  • Σε Level 2 seller προάγεστε όταν κερδίσετε 2000$, συμπληρώσετε 50 παραγγελίες, έχετε πάνω από 90% response rate, πάνω από 4.7 rating, και πάνω από 90% order completion. Έγινα level 2 seller μετά από ενάμιση περίπου χρόνο και το boost που έδωσε αυτό στις παραγγελίες μου ήταν θεαματικό. Δεν γνωρίζω αν συμβαίνει και τώρα αυτό. Έχω όμως την βάσιμη υποψία ότι το fiverr έλαβε μέτρα στήριξης των level 1 sellers (μέσω του αλγόριθμου αναζήτησης) ώστε να μην ανοίξει η ψαλίδα, διότι οι “παλιοί” που είχαμε την σήμανση “level 2” λαμβάναμε σημαντικά περισσότερες παραγγελίες χωρίς να είμαστε αναγκαστικά καλύτεροι από αυτούς. Απλώς είχαμε μπει στο fiverr νωρίτερα.

Μερικές συμβουλές:
  • Να απαντάς στα μηνύματα όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί το fiverr μετράει τον χρόνο απόκρισης ως καλό στοιχείο ενός πωλητή. Γι’ αυτό κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου ώστε να απαντάς γρηγορότερα.
  • Να έχεις υπομονή και να μην απαντάς εν θερμώ σε αγενείς πελάτες. Μερικές φορές θα θέλεις να σπάσεις το πληκτρολόγιο σου στον τοίχο με κάποιους αγενείς νεαρούς που θα σε αποκαλούν “bro” και θα σου ζητάνε τον ουρανό με τ’ άστρα για 5$ , αλλά η ψυχραιμία σου και ο επαγγελματισμός σου θα σε ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.
  • Να κάνεις ακύρωση μιας παραγγελίας όταν βλέπεις ότι μάλλον δεν είναι ευχαριστημένος και θα σου βάλει κακή βαθμολογία. Κάνε το ακόμη κι αν έχεις παραδώσει ήδη όλη την δουλειά σου. Το χειρότερο που μπορείς να πάθεις στο Fiverr – που θα σε ακολουθεί μάλιστα για πάντα- είναι η βαθμολογία. Όλα τα άλλα μετά από 60 ημέρες παραγράφονται. Η βαθμολογία θα φαίνεται για πάντα.
  • ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ φίλο σου να σου κάνει ψεύτικη παραγγελία. Αν και θεωρητικά γίνεται και θα βοηθήσει στην αρχή την ενεργοποίηση του αλγορίθμου αναζήτησης υπέρ σου, είναι πολύ επικίνδυνο. Το Fiverr ελέγχει τα πάντα. Αν ο φίλος σου πχ έρθει ποτέ σπίτι σου και μπει να τσεκάρει το fiverr από την ίδια ip address θα σε καταλάβει. Μπορεί να έχει συμβεί ήδη. Το συγκεκριμένο παράδειγμα το έχω δει να συμβαίνει σε συνεργάτη και μάλιστα γνωρίζω περιπτώσεις που τους έκαναν παύση του λογαριασμού. Δεν θα σου δώσει ποτέ εξηγήσεις γιατί το έκανε. Μπορεί ο φίλος σου να έχει δηλώσει το ίδιο μικρό χωριό της Ελλάδας ως διεύθυνση και αυτό για το Fiverr να είναι αρκετό για να σε τιμωρήσει. Δεν θα σου δώσει καν εξηγήσεις όπως είπαμε.
  • Θα σε πλησιάσουν κάποιοι ικανοποιημένοι πελάτες μέσα στο fiverr προσπαθώντας να σε παρασύρουν να συνεχίσετε τις παραγγελίες έξω από το fiverr. Θεωρητικά σας συμφέρει, διότι θα γλιτώνετε to 20% της προμήθειας του fiverr και το ρίσκο χαμηλής βαθμολόγησης. Αρνηθείτε το. Μην χάσεις την ευκαιρία για να κερδίσεις λίγο επιπλέον κέρδος να μεγαλώσεις τον λογαριασμό σας και να κυνηγήσεις μεγάλα επαναλαμβανόμενα μηνιαία έσοδα. Αν έχεις επαναλαμβανόμενες παραγγελίες από ευχαριστημένους πελάτες ο αλγόριθμος αναζήτησης θα σε ανταμείβει και το κυριότερο: Το πρώτο που παρατηρεί ο πελάτης και πατάει αβίαστα το κλικ στο “buy now” είναι ο αριθμός παραγγελιών και η βαθμολογία.
  • Κάνε το! Μπες δυναμικά στο fiverr. Δημιούργησε το πρώτο σου gig. Ειδικά αν σου περισσεύει ελεύθερος χρόνος δεν έχεις κάτι να χάσεις, εκτός από μερικούς …”τηλε-μαραθώνιους” σειρών στο netflix.
Πρέπει να έχεις υπομονή και να βελτιώνεσαι συνέχεια. Κάποια στιγμή δεν θα πιστεύεις ότι όλο αυτό που ξεκίνησε “για πλάκα” αποδίδει χρήματα.

Reblog/Linls
https://techblog.gr/internet/fiverr-for-dummies-4965
https://www.zoom-out.gr
https://www.zoom-out.gr/
https://pavlosgiorkas.com/11-fiverr-gigs/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου