Slide show

Πώς να κερδίζετε χρήματα από την ιστοσελίδα σας με το Google Addsense

Χρήματα με το Google AdSense: Μετατρέψτε το πάθος σας σε κέρδος, τι πρέπει να ξέρετε

H Google είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως, μια μεγάλη δεξαμενή πληροφοριών και δεδομένων. Ένα απο τα κύρια έσοδα της Google προέρχονται απο τις διαφημίσεις. Είναι οι διαφημίσεις που βλέπετε μέσα σε διάφορα blogs που σερφάρετε ή και στην πρώτη σελίδα όταν κάνετε μια αναζήτηση. Συνήθως οι πρώτες καταχωρήσεις που βλέπετε στις σελίδες αναζήτησης, είναι διαφημίσεις ιστοτόπων που πληρώνουν για να βγαίνουν πρώτοι στις αναζητήσεις σας.

Πως μπορείτε να κερδίσετε χρήματα με το AdSense:
Η Google δίνει την δυνατότητα να κερδίσουμε χρήματα τοποθετώντας διαφημίσεις της στο blog μας και δίνει καλές προμήθειες γι αυτό. Άρα, όταν δημιουργούμε ένα site μπορούμε να έχουμε έσοδα απο την google. Μπορούμε λοιπόν να κερδίσουμε χρήματα απο το πάθος μας. 
Όμως αυτό, δεν είναι κάτι το εύκολο και χρειάζεται ΜΕΓΑΛΗ προσοχή καθώς μπορεί να χάσετε την δυνατότητα για πάντα.


Καταρχήν χρειάζεστε ένα Blog – Site με ποιοτικό περιεχόμενο.
Μη πάτε να ξεγελάσετε την Google με μή ποιοτικό περιεχόμενο και copy-paste άρθρα.

Πριν προχωρήσετε παρακάτω κρατήστε καλά στο μυαλό σας τα εξής ΒΑΣΙΚΑ:
Η google και οι μηχανές της είναι έξυπνες. Μην προσπαθήσετε να τους κοροϊδέψετε, εκτός αν είστε πιο έξυπνος και γνώστης από όλους τους προγραμματιστές της Goggle μαζί πράγμα πρακτικά αδύνατο. η Google σκέφτεται πριν από εσάς και ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ συνεχώς , και αν σήμερα την κοροϊδέψετε , αύριο σίγουρα θα σας εντοπίσει !!!

Η google θέλει να προστατέψει τους διαφημιζόμενους της και δεν ρισκάρει συνεργασίες με ιστότοπους που:

  • Έχουν λίγες αναρτήσεις,
  • Είναι σε φάση Beta, δοκιμαστική περίοδο και δεν έχουν ολοκληρωθεί σχεδιαστικά,
  • Έχουν περιεχόμενο -αντιγραφή- από άλλα sites, άρα θέλετε μοναδικό περιεχόμενο,
  • Έχουν υβριστικό, ρατσιστικό περιεχόμενο ή περιεχόμενο μίσους,
  • Έχουν μόνο videos ή εικόνες και όχι κείμενα,
  • Δεν ανανεώνονται συνεχώς στο περιεχόμενο,
  • Έχουν πορνό περιεχόμενο, (για τον τζόγο εξαρτάται από την πολιτική της κάθε χώρας),
  • Έχουν ήδη διαφημίσεις από άλλες ανταγωνιστικές εταιρίες της google (yahoo, bing klp)
  • Έχουν σπασμένα links ή δεν είναι εύκολα στην πλοήγηση, έχουν κακή γενικά ή έχουν γίνει με προχειρότητα,
  • Έχουν περιεχόμενο, αλλά πολύ μικρά κείμενα που παραπέμπουν σε άλλες σελίδες,
  • Δεν έχουν όρους και πολιτική απορρήτου και συμμόρφωσης -αποποίησης ευθυνών ΚΑΙ…
  • Δεν έχουν επισκεψιμότητα. Το πόσο μικρή ή μεγάλη επισκεψιμότητα εξαρτάται από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. (Διαβάστε παρακάτω καθώς είναι απο τα πιο SOS πράγματα).

Γιατί το Google AdSence απορρίπτει το Blog μου???

Site που Δεν έχουν επισκεψιμότητα.
Μη ξεκινήσετε αίτηση στο google adsense αν το blog σας δεν έχει επισκεψιμότητα.
Το πόσο μικρή ή μεγάλη επισκεψιμότητα εξαρτάται από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Δηλαδή μπορεί να έχετε 500 μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα και να εγκριθεί η συμμετοχή σας και κάποιος με 1000 να μην εγκριθεί! Γιατί;
Ο χρόνος παραμονής: Μπορεί στο blog με τα 500 άτομα να μένουν περισσότερο χρόνο στο site και να διαβάζουν περισσότερες σελίδες.
Τα δημογραφικά χαρακτηριστικά: Μπορεί η google να προτιμά τα Χ δημογραφικά και ηλικίες επισκεπτών του site με τη χαμηλότερη επισκεψιμότητα παρά κάποιου με μεγαλύτερη.
Το περιεχόμενο: Μπορεί αυτός που έχει 1000 άτομα την ημέρα να έχει περιεχόμενο που η google έχει ήδη πελάτες με πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Αντίθετα ο ιστότοπος των 500 ατόμων μπορεί να έχει μια κατηγορία περιεχομένου που η goolge θέλει να αποκτήσει για να διαφημίσει συγκεριμένα προϊόντα.

Με παράδειγμα: Κάποιος έχει ένα blog που μιλάει γενικώς για τα σκυλιά και έχει 1000 επισκέπτες την ημέρα. Τέτοια sites υπάρχουν χιλιάδες και με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Ίσως να το απορρίψουν.
Κάποιος άλλος έχει ένα blog που μιλάει αποκλειστικά για την εκπαίδευση σκύλων για τυφλούς και έχει 500 άτομα επισκεψιμότητα. Επειδή το περιεχόμενο είναι πολύ συγκεκριμένο και ΑΝ εκτιμήσει η google πως δεν έχει πολλά τέτοια sites, ίσως προτιμήσει να συνεργαστεί με το συγκεκριμένο περιεχόμενο.


Τι πρέπει να κάνετε -ή να μην κάνετε- μετά και αφού εγκριθεί η αίτηση σας στο Google AdSense.
Κι εδώ πρέπει να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί καθώς η google ελέγχει συνεχώς και μπορεί να σας κλείσει τον λογαριασμό χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή.

  • Μην κάνετε εσείς οι ίδιοι “κλικ” στις διαφημίσεις του blog σας κατευθείαν θα σας κλείσουν τον λογαριασμό,
  • Μην βάζετε φίλους να κάνουν το ίδιο, θα το καταλάβουν,
  • Ακόμη και αν μπαίνετε από διαφορετικούς υπολογιστές σε διαφορετικά μέρη, ακόμη και από internet cafe, ΜΗΝ κλικάρετε εσείς τις διαφημίσεις του ισοτόπου σας. Υπάρχει τρόπος να σας εντοπίσουν…και θα σας εντοπίσουν αργά ή γρήγορα.
  • Μην προσπαθήσετε να στείλετε διαφημιστικό κώδικα μέσω email στους εγγεγραμμένους του site σας. Μην παροτρύνετε μέσω Facebook ή άλλο μέσο να στείλετε κόσμο να κλικάρει τις διαφημίσεις,
  • Δεν πειράζουμε ΠΟΤΕ τον κώδικα διαφημίσεων που μας δίνει η google.
  • Δεν αλλάζουμε ΠΟΤΕ το περίγραμμα ή το χρώμα. Δεν αρέσει στη google αυτό.
  • Μη σκεφτείτε ΠΟΤΕ να πληρώσετε ή με αθέμιτο τρόπο να ανεβάσετε την επισκεψιμότητα του blog σας. Μη σκεφτείτε ΠΟΤΕ με μη νόμιμα μέσα να ανεβάσετε το ranking για να ανεβείτε στις μηχανές αναζήτησης.
  • Μην ανοίξετε πέρα από έναν λογαριασμό. Όσα blogs και αν διαθέτετε, η Google θέλει να βλέπει έναν λογαριασμό. Μπορείτε σε αυτόν τον λογαριασμό να κάνετε αίτηση για όσα blog επιθυμείτε.
  • Αν μπλοκαριστεί ο λογαριασμός που έχετε, είναι εξαιρετικά απίθανο να σας δεχθεί ξανά η Google. Αν αλλάξετε όνομα, πόλη ή χώρα και φτιάξετε νέο blog σε άλλο όνομα και με άλλο όνομα λογαριασμού τραπέζης, έχετε πιθανότητες να μην σας βρουν. Αλλιώς, από τον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσετε ή από άλλα πολύπλοκα στοιχεία που διασταυρώνουν μπορεί να σας εντοπίσουν και να μπλοκάρουν και πάλι την νέα σας προσπάθεια.
Ωμως αν έχετε ένα καλοδουλεμένο site με καλό και χρήσιμο περιεχόμενο και δεν προσπαθήσετε να κοροϊδέψετε το σύστημα για μερικά κλικ και ευρώ παραπάνω, ΟΛΑ θα πάνε μια χαρά.
Απλά, το μοντέλο "χωρίς δουλειά και κόπο, θα κλέψω κείμενα από άλλους και θα βγάλω χρήματα από το internet και την google" ΔΕΝ δουλεύει και δεν υπάρχουν πιθανότητες.
Αν ήταν εύκολο…θα το κάνανε όλοι. Έτσι δεν είναι;

Δηλαδή τελικά μπορώ να κερδίσω χρήματα απο το Google AdSense?
Εξαρτάται και πάλι από το πόσο ποιοτικό blog έχετε, τη θεματολογία, τους επισκέπτες, την διάδραση με τους επισκέπτες σας, τον χρόνο παραμονής τους, το αν κλικάρουν τις διαφημίσεις σας κλπ.
Μπορεί να βγει ένα μικρό μηνιαίο εισόδημα της τάξης των 50-150 ευρώ αν έχετε 200-400 μοναδικούς επισκέπτες ή να βγάλετε πολλά περισσότερα αν το blog ή site σας μεγαλώνει σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και επισκέπτες.
Φυσικά υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις ΜΟΝΟ απο διαφημίσεις της google όπως αυτή του Jeremy Schoemaker. Ο Jeremy Schoemaker, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους διαδικτυακούς εμπόρους στον κόσμο και βγάζει χρήματα απο online δραστηριότητες εδώ και πολύ καιρό.
Έγινε διάσημος όταν δημοσίευσε μια εικόνα του εαυτού του κρατώντας μια επιταγή την οποία η Google έστειλε σ ‘αυτόν συνολικού ύψους σχεδόν 133.000,00 δολαρίων για ένα μήνα!
Το πιο απίστευτο πράγμα είναι ότι τα χρήματα αυτά κερδίστηκαν ΜΟΝΟ από διαφημίσεις Google!
Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το τι είναι δυνατόν με μια επιχείρηση στο διαδίκτυο.

Αν έχετε όλα τα προσόντα να κάνετε αίτηση, ξεκινήστε σήμερα.
Κάντε ένα google λογαριασμό, αν δεν έχετε, και μπείτε στο Google AdSense και ξεκινήστε.
Μπορείτε να μπείτε πρώτα στο κέντρο εκμάθησης και υποστήριξης στα Ελληνικά που θα βρείτε στό https://support.google.com/

Αν πάλι ΔΕΝ τηρείτε τους όρους της Google διαβάστε το άρθρο: 
Εναλλακτικές υπηρεσίας του Google Adsense - Google Adsense Alternatives

Google Adsense help
Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία η χρειάζεστε κάποια βοήθεια, η καλύτερη λύση είναι να ρωτάτε το adsense help. Είναι πολύ εξυπηρετικοί και φυσικά το τμήμα στελεχώνεται απο ενημερωμένους και εκπαιδευμένους υπάλληλους της Google ειδικά για αυτόν τον τομέα.
Είναι πολλά τα λεφτά και λογικό, αφού η google θέλει να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λειτουργία αυτού του εργαλείου.



How to activate your AdSense account

Τί πρέπει να προσέξουμε στους όρους χρήσης 
Eπιγραμμικοί (Online) Όροι Παροχής Υπηρεσίας Google AdSense
1. Καλώς ήρθατε στο AdSense!
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για τις υπηρεσίες αναζήτησης και διαφήμισης της εταιρείας μας (οι «Υπηρεσίες»)!
Κάνοντας χρήση των Υπηρεσιών μας, αποδέχεστε τους παρόντες όρους (οι «Όροι AdSense»), τις Πολιτικές του Προγράμματος AdSense (AdSense Program Policies) και τις Κατευθυντήριες Γραμμές Google Branding (Google Branding Guidelines) (συλλογικά, η «Σύμβαση»). Σε περίπτωση και στο βαθμό που υπάρξει κάποια αντίφαση, οι Όροι AdSense θα υπερισχύουν έναντι κάθε άλλου όρου της Σύμβασης. Διαβάστε προσεκτικά τη Σύμβαση.
Όπως χρησιμοποιούνται στη Σύμβαση, οι όροι «εσείς» ή «εκδότης» αναφέρονται στο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που χρησιμοποιεί τις Υπηρεσίες (ή/και οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή διάδοχο νομικό πρόσωπο, εταιρεία ή δίκτυο που ενεργεί για λογαριασμό σας), οι δε όροι «εμείς», «εμάς» ή «Google» αναφέρονται στην Google Ireland Ltd. και ο όρος «τα μέρη» αναφέρεται σε εσάς και στην Google.
2. Πρόσβαση στις Υπηρεσίες˙ Λογαριασμοί AdSense
Για τη χρήση των Υπηρεσιών, χρειάζεται να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο Adsense («Λογαριασμός»), ο οποίος θα πρέπει εγκριθεί από εμάς. Έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε ή να περιορίσουμε την πρόσβασή σας στις Υπηρεσίες. Με την υποβολή της αίτησης για χρήση των Υπηρεσιών, εφόσον είστε φυσικό πρόσωπο, δηλώνετε ότι είστε τουλάχιστον 18 ετών. Μπορείτε να διατηρείτε μόνο έναν Λογαριασμό.
Με την εγγραφή σας στο AdSense, επιτρέπετε στην Google να παρέχει, κατά περίπτωση, (i) διαφημίσεις και άλλο περιεχόμενο («Διαφημίσεις»), (ii) πλαίσια αναζήτησης και αποτελέσματα αναζήτησης Google και (iii) σχετικά ερωτήματα αναζήτησης και άλλους συνδέσμους προς τους ιστότοπούς σας, τις εφαρμογές για κινητά, media players, περιεχόμενο για κινητά ή/και άλλα περιουσιακά αγαθά εγκεκριμένα από την Google (εφεξής έκαστο «Περιουσιακό Αγαθό»). Επιπλέον, παραχωρείτε στην Google δικαίωμα πρόσβασης, ευρετηρίασης (index) και αποθήκευσης (cache) των Περιουσιακών Αγαθών ή οποιουδήποτε τμήματος αυτών, και με αυτοματοποιημένα μέσα. Η Google μπορεί να αρνηθεί την παροχή των Υπηρεσιών σε σχέση με οποιοδήποτε Περιουσιακό Αγαθό.
Οποιοδήποτε Περιουσιακό Αγαθό το οποίο αποτελεί εφαρμογή λογισμικού και αποκτά πρόσβαση στις Υπηρεσίες μας (α) μπορεί να προϋποθέτει την έγγραφη προέγκριση της Google και (β) θα πρέπει να συμμορφώνεται προς τις Αρχές Λογισμικού (Software Principles) της Google.
3. Χρήση των Υπηρεσιών μας
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας μόνο σύμφωνα με τους όρους της παρούσας Σύμβασης και την εφαρμοστέα νομοθεσία. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αθέμιτη χρήση των Υπηρεσιών μας. Για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνετε στις Υπηρεσίες μας ή να επιχειρείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές χρησιμοποιώντας άλλη μέθοδο πλην της διεπαφής (interface) και των οδηγιών που σας παρέχουμε.
Μπορείτε να διακόψετε τη χρήση οποιασδήποτε Υπηρεσίας ανά πάσα στιγμή, αφαιρώντας τον σχετικό κώδικα από τα Περιουσιακά Αγαθά σας.
4. Μεταβολές στις Υπηρεσίες μας˙ Τροποποιήσεις της Σύμβασης
Μεταβάλλουμε και βελτιώνουμε διαρκώς τις Υπηρεσίες μας. Μπορούμε να προσθέτουμε ή καταργούμε λειτουργίες ή χαρακτηριστικά των Υπηρεσιών ανά πάσα στιγμή και να αναστείλουμε ή διακόψουμε ολοσχερώς μια Υπηρεσία.
Μπορεί να τροποποιήσουμε τη Σύμβαση οποτεδήποτε. Θα δημοσιεύουμε τυχόν τροποποιήσεις στους Όρους AdSense στην παρούσα σελίδα και τυχόν τροποποιήσεις των Πολιτικών του Προγράμματος AdSense (AdSense Program Policies) ή των Κατευθυντήριων Γραμμών Google Branding (Google Branding Guidelines) στις αντίστοιχες σελίδες αυτών. Οι αλλαγές δεν θα ισχύουν αναδρομικά και γενικώς θα τίθενται σε ισχύ 14 ημέρες μετά από τη δημοσίευσή τους. Ωστόσο, οι αλλαγές σε σχέση με νέες λειτουργίες μιας Υπηρεσίας ή οι αλλαγές που πραγματοποιούνται για νομικούς λόγους, θα τίθενται σε ισχύ αμέσως. Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με κάποιον τροποποιημένο όρο της Σύμβασης, θα πρέπει να διακόψετε τη χρήση των σχετικών Υπηρεσιών.
5. Πληρωμές
Με την επιφύλαξη του παρόντος Άρθρου 5 και του Άρθρου 10 των παρόντων Όρων AdSense, θα λαμβάνετε πληρωμή σε σχέση με τον αριθμό των έγκυρων «κλικ» σε Διαφημίσεις που εμφανίζονται στα Περιουσιακά Αγαθά σας, τον αριθμό των έγκυρων εμφανίσεων Διαφημίσεων που εμφανίζονται στα Περιουσιακά Αγαθά σας ή σε σχέση με άλλες έγκυρες ενέργειες που σχετίζονται με την εμφάνιση Διαφημίσεων στα Περιουσιακά Αγαθά σας, σε κάθε περίπτωση όπως καθορίζεται από την Google.
Με εξαίρεση την περίπτωση καταγγελίας, θα διενεργούμε καταβολή προς εσάς έως το τέλος του ημερολογιακού μήνα που ακολουθεί κάθε ημερολογιακό μήνα κατά τον οποίο το αποκερδισμένο υπόλοιπο του Λογαριασμού σας ισούται με ή υπερβαίνει το ισχύον όριο πληρωμής. Εάν χρησιμοποιείτε Υπηρεσίες αναζήτησης, οι καταβολές μας μπορεί να συμψηφίζονται με οποιαδήποτε ισχύουσα αμοιβή για τις Υπηρεσίες αυτές.
Εκτός εάν έχετε λάβει ρητή και έγγραφη άδεια από την Google, δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε οποιουδήποτε είδους συμφωνία με οποιονδήποτε τρίτο, δια της οποίας ο εν λόγω τρίτος να εισπράττει πληρωμές που πραγματοποιούνται προς εσάς δυνάμει της Σύμβασης ή να λαμβάνει οποιοδήποτε άλλο οικονομικό όφελος σε σχέση με τις Υπηρεσίες.
Οι πληρωμές θα υπολογίζονται αποκλειστικά με βάση τις λογιστικές μας καταχωρίσεις. Μπορεί να ανασταλούν οι πληρωμές προς εσάς ή να προσαρμοστούν, ώστε να αποτυπώνονται ή να αποκλείονται τυχόν ποσά που επιστρέφονται ή πιστώνονται σε διαφημιστές και ποσά που προκύπτουν από μη έγκυρη δραστηριότητα, όπως καθορίζεται από την Google κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια. Η μη έγκυρη δραστηριότητα προσδιορίζεται σε κάθε περίπτωση από την Google και περιλαμβάνει, ενδεικτικά, (i) spam, μη έγκυρα ερωτήματα (invalid queries), μη έγκυρες εμφανίσεις ή μη έγκυρα «κλικ» στις Διαφημίσεις που διενεργούνται από οποιοδήποτε πρόσωπο, bot, αυτοματοποιημένο πρόγραμμα ή αντίστοιχη συσκευή, καθώς και μέσω «κλικ» ή εμφανίσεων που προέρχονται από διευθύνσεις IP ή υπολογιστές που τελούν υπό τον έλεγχό σας, (ii) «κλικ» ή εμφανίσεις που έχουν προκληθεί δια της καταβολής χρηματικού ποσού, με ψευδείς παραστάσεις ή αιτήματα προκειμένου να κάνουν οι τελικοί χρήστες «κλικ» σε Διαφημίσεις ή να προβαίνουν σε άλλες ενέργειες, (iii) Διαφημίσεις που προβάλλονται σε τελικούς χρήστες στα προγράμματα περιήγησης των οποίων το Javascript είναι απενεργοποιημένο και (iv) «κλικ» ή εμφανίσεις που αναμειγνύονται με σημαντικό ποσοστό της δραστηριότητας που περιγράφεται στα σημεία (i, ii, και iii) ανωτέρω.
Πέραν των λοιπών δικαιωμάτων και διορθωτικών μέτρων που διαθέτουμε, διατηρούμε το δικαίωμα (α) να παρακρατήσουμε και να συμψηφίσουμε οποιαδήποτε καταβολή που οφείλεται προς εσάς δυνάμει της Σύμβασης για τυχόν αμοιβές που μας οφείλετε δυνάμει της Σύμβασης ή οποιασδήποτε άλλης συμφωνίας ή (β) να απαιτήσουμε να μας επιστρέψετε εντός 30 ημερών από την έκδοση οποιουδήποτε τιμολογίου, τυχόν ποσά που σας έχουμε καταβάλει αχρεωστήτως σε προηγούμενες περιόδους. Αν διαφωνείτε με οποιαδήποτε πληρωμή που διενεργήθηκε ή παρακρατήθηκε σε σχέση με τις Υπηρεσίες, θα πρέπει να ενημερώσετε εγγράφως την Google εντός 30 ημερών από την εν λόγω πληρωμή. Σε διαφορετική περίπτωση παραιτείστε από οποιαδήποτε αξίωση σχετική με την εν λόγω πληρωμή. Σε περίπτωση που ένας διαφημιστής του οποίου Διαφημίσεις εμφανίζονται σε οποιοδήποτε Περιουσιακό Αγαθό καταστεί υπερήμερος σε σχέση με κάποια πληρωμή προς την Google, μπορούμε να παρακρατήσουμε το ποσό της πληρωμής ή να χρεώσουμε το λογαριασμό σας.
Για τη διασφάλιση των πληρωμών, οφείλετε να παρέχετε και να διατηρείτε ακριβή στοιχεία επικοινωνίας και πληρωμών στο Λογαριασμό σας. Επίσης βαρύνεστε με τυχόν τραπεζικά έξοδα που επιβάλλονται από τον πάροχο πληρωμών σας.
6. Φόροι
Στις σχέσεις σας με την Google, η Google βαρύνεται με όλους τους φόρους (εάν υπάρχουν) που σχετίζονται με τις συναλλαγές μεταξύ της Google και των διαφημιστών σε σχέση με τις Διαφημίσεις που εμφανίζονται στα Περιουσιακά Αγαθά. Βαρύνεστε με όλους τους φόρους (εάν υπάρχουν) που σχετίζονται με τις Υπηρεσίες, πλην των φόρων που βασίζονται στο καθαρό κέρδος της Google. Όλες οι πληρωμές προς εσάς που διενεργούνται από την Google σε σχέση με τις Υπηρεσίες θα πρέπει να θεωρείται ότι περιλαμβάνουν τους σχετικούς φόρους (εάν υπάρχουν) και δεν θα προσαρμόζονται αντίστοιχα.
7. Πνευματική Ιδιοκτησία˙ Χαρακτηριστικά Εμπορικής Ταυτότητας (Brand)
Με την επιφύλαξη ρητής αντίθετης διάταξης της Σύμβασης, κανένα εκ των μερών δεν θα αποκτήσει οποιοδήποτε δικαίωμα, τίτλο ή συμφέρον σε οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που ανήκουν στο άλλο μέρος ή στους δικαιοπαρόχους του άλλου μέρους.
Εάν η Google σάς παρέχει λογισμικό σε σχέση με τις Υπηρεσίες, σας χορηγούμε μια μη αποκλειστική άδεια χρήσης του εν λόγω λογισμικού, η οποία δεν μπορεί να υποαδειοδοτηθεί. Η σχετική άδεια παρέχεται αποκλειστικά για το σκοπό παροχής σε εσάς της δυνατότητας να χρησιμοποιήσετε και να απολαύσετε τα οφέλη των Υπηρεσιών, όπως παρέχονται από την Google, κατά τον τρόπο που επιτρέπεται από τη Σύμβαση. Με εξαίρεση τη διανομή περιεχομένου μέσω του AdMob SDK, δεν έχετε δικαίωμα αντιγραφής, τροποποίησης, διανομής, πώλησης ή εκμίσθωσης οποιουδήποτε τμήματος των Υπηρεσιών μας ή του λογισμικού που περιλαμβάνεται σε αυτές, ούτε δικαίωμα να προβείτε σε αντίστροφη μηχανίκευση (reverse engineer) ή σε απόπειρα εξαγωγής του πηγαίου κώδικα (source code) του εν λόγω λογισμικού, εκτός εάν οι ανωτέρω περιορισμοί απαγορεύονται από τη νομοθεσία ή έχετε σχετική έγγραφη άδειά μας. Δεν έχετε δικαίωμα να αφαιρέσετε, αποκρύψετε ή μεταβάλετε τη δήλωση πνευματικών δικαιωμάτων (copyright notice) της Google, τα Χαρακτηριστικά Εμπορικής Ταυτότητας (Brand) ή άλλες δηλώσεις ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων που συνοδεύουν ή περιλαμβάνονται σε οποιαδήποτε υπηρεσία, λογισμικό ή τεκμηρίωση της Google.
Σας παρέχουμε μια μη αποκλειστική άδεια, η οποία δεν μπορεί να υποαδειοδοτηθεί, για τη χρήση των εμπορικών ονομάτων, των σημάτων, σημάτων υπηρεσιών, λογότυπων, ονομάτων τομέα (domain names) της Google και λοιπών διακριτικών γνωρισμάτων αυτής («Χαρακτηριστικά Εμπορικής Ταυτότητας (Brand)») αποκλειστικά και μόνο σε σχέση με τη χρήση των Υπηρεσιών και σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης και τις Κατευθυντήριες Γραμμές Google Branding (Google Branding Guidelines). Μπορούμε να ανακαλέσουμε τη σχετική άδεια ανά πάσα στιγμή. Οποιαδήποτε φήμη και πελατεία που προκύπτει από τη χρήση των Χαρακτηριστικών Εμπορικής Ταυτότητας (Brand) της Google θα ανήκει στην Google.
Μπορεί να συμπεριλάβουμε το όνομά σας και Χαρακτηριστικά Εμπορικής Ταυτότητας (Brand) στις παρουσιάσεις μας, στα υλικά μάρκετινγκ, στις λίστες πελατών και στις οικονομικές εκθέσεις μας.
8. Απόρρητο
Η πολιτική απορρήτου της εταιρείας μας εξηγεί πώς χειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα και προστατεύουμε την ιδιωτικότητά σας, όταν χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας. Κάνοντας χρήση των Υπηρεσιών μας, συμφωνείτε ότι η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα αυτά σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας.
Υποχρεούστε να διασφαλίζετε ότι οποτεδήποτε κάνετε χρήση των Υπηρεσιών, τα Περιουσιακά Αγαθά θα διαθέτουν σαφή επισήμανση και μια εύκολα προσβάσιμη πολιτική απορρήτου που θα παρέχει στους τελικούς χρήστες σαφείς και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα cookies, συγκεκριμένες πληροφορίες της συσκευής, πληροφορίες τοποθεσίας και λοιπές πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες, προσβάσιμες ή συλλέγονται από συσκευές τελικών χρηστών σε σχέση με τις Υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων, κατά περίπτωση, πληροφοριών σχετικά με τις επιλογές των τελικών χρηστών για τη διαχείριση των cookies. Οφείλετε να καταβάλλετε εμπορικά εύλογες προσπάθειες για να διασφαλίζετε ότι ο τελικός χρήστης συγκατατίθεται στην αποθήκευση και πρόσβαση cookies, συγκεκριμένων πληροφοριών συσκευής, πληροφοριών τοποθεσίας και λοιπών πληροφοριών σχετικά με τη συσκευή του τελικού χρήστη σε σχέση με τις Υπηρεσίες, όπου η σχετική συγκατάθεση απαιτείται από το νόμο.
9. Εμπιστευτικότητα
Συμφωνείτε να μην κοινοποιήσετε τις Εμπιστευτικές Πληροφορίες της Google χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεσή μας. Οι «Εμπιστευτικές Πληροφορίες της Google» περιλαμβάνουν: (α) το σύνολο του λογισμικού, της τεχνολογίας και της τεκμηρίωσης της Google που σχετίζονται με τις Υπηρεσίες, (β) τα ποσοστά «κλικ» ή άλλα στατιστικά στοιχεία που σχετίζονται με την απόδοση του Περιουσιακού Αγαθού σε σχέση με τις Υπηρεσίες, (γ) την ύπαρξη και πληροφορίες σχετικά με χαρακτηριστικά beta σε μια Υπηρεσία και (δ) κάθε άλλη πληροφορία που διατίθεται από την Google και η οποία χαρακτηρίζεται ως εμπιστευτική ή θα έπρεπε να θεωρείται εμπιστευτική υπό τις περιστάσεις που αυτή κοινοποιείται. Στις Εμπιστευτικές Πληροφορίες της Google δεν περιλαμβάνονται πληροφορίες που ήδη γνωρίζατε πριν από τη χρήση των Υπηρεσιών, πληροφορίες που δημοσιοποιούνται χωρίς δική σας υπαιτιότητα, πληροφορίες που αναπτύσσονται ανεξάρτητα από εσάς ή πληροφορίες που σας έχουν παρασχεθεί νομίμως από τρίτους. Με την επιφύλαξη του παρόντος Άρθρου 9, μπορείτε να κοινοποιήσετε με ακρίβεια το ύψος των ακαθάριστων πληρωμών της Google που προκύπτουν από τη χρήση των Υπηρεσιών από εσάς.
10. Καταγγελία
Μπορείτε να καταγγείλετε τη Σύμβαση οποτεδήποτε, ακολουθώντας την σχετική διαδικασία ακύρωσης του λογαριασμού. Η Σύμβαση θα θεωρείται καταγγελθείσα εντός 10 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή της ειδοποίησής σας από την Google. Εάν καταγγείλετε τη Σύμβαση και το αποκερδισμένο υπόλοιπό σας ισούται με ή υπερβαίνει το ισχύον όριο, εμείς θα σας καταβάλουμε το αποκερδισμένο σας υπόλοιπο εντός περίπου 90 ημερών από το τέλος του ημερολογιακού μήνα κατά τον οποίο έλαβε χώρα η καταγγελία της Σύμβασης. Αποκερδισμένο υπόλοιπο κάτω του ισχύοντος ορίου δεν θα καταβάλλεται.
Η Google μπορεί οποτεδήποτε να καταγγείλει τη Σύμβαση ή να αναστείλει ή διακόψει τη συμμετοχή ενός Περιουσιακού Αγαθού στις Υπηρεσίες για οποιονδήποτε λόγο. Εάν καταγγείλουμε τη Σύμβαση λόγω παραβίασης εκ μέρους σας ή λόγω μη έγκυρης δραστηριότητας, μπορούμε να παρακρατήσουμε τυχόν μη καταβληθέντα ποσά ή να χρεώσουμε το λογαριασμό σας. Σε περίπτωση παραβίασης της Σύμβασης εκ μέρους σας ή σε περίπτωση που η Google αναστείλει ή τερματίσει το Λογαριασμό σας, (i) δεν θα επιτρέπεται να δημιουργήσετε έναν νέο Λογαριασμό και (ii) μπορεί να μη σας επιτραπεί να ρευστοποιήσετε περιεχόμενο σε άλλα προϊόντα της Google.
11. Αποζημίωση
Συμφωνείτε να αποζημιώσετε και να υπερασπιστείτε την Google, τους συνεργάτες, τους αντιπροσώπους και τους διαφημιστές της έναντι κάθε αξίωσης τρίτου και σε σχέση με οποιαδήποτε ευθύνη που απορρέει από ή σε σχέση με τα Περιουσιακά Αγαθά, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε περιεχομένου που παρέχεται με τα Περιουσιακά Αγαθά και το οποίο δεν παρέχεται από την Google, τη χρήση των Υπηρεσιών από εσάς και την παραβίαση οποιουδήποτε όρου της Σύμβασης εκ μέρους σας. Οι διαφημιστές της Google είναι τρίτοι δικαιούχοι της αποζημίωσης αυτής.

12. Δηλώσεις˙ Εγγυήσεις˙ Περιορισμός Ευθύνης
Δηλώνετε και εγγυάστε ότι (i) έχετε πλήρες δικαίωμα και εξουσία να καταρτίσετε τη Σύμβαση, (ii) είστε ο κάτοχος ή είστε νομίμως εξουσιοδοτημένος να ενεργείτε για λογαριασμό του κατόχου, κάθε Περιουσιακού Αγαθού (iii) είστε υπεύθυνος για τη λήψη τεχνικών και συντακτικών αποφάσεων σε σχέση με κάθε Περιουσιακό Αγαθό επί του οποίου παρέχονται οι Υπηρεσίες και ότι ελέγχετε τον τρόπο με τον οποίο παρέχονται οι Υπηρεσίες σε σχέση με κάθε Περιουσιακό Αγαθό, (iv) η Google δεν έχει ποτέ στο παρελθόν καταγγείλει ή άλλως απενεργοποιήσει έναν λογαριασμό AdSense που δημιουργήθηκε από εσάς λόγω παραβίασης της Σύμβασης εκ μέρους σας ή λόγω μη έγκυρης δραστηριότητας, (v) η σύναψη ή η εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης δεν προσκρούει σε οποιαδήποτε συμφωνία που έχετε καταρτίσει με τρίτους ή οποιαδήποτε δικαιώματα τρίτων, και (vi) οι πληροφορίες που παρέχετε στην Google είναι ακριβείς και επικαιροποιημένες στο σύνολό τους.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΡΗΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ή ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ή ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ. ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ «ΩΣ ΕΧΕΙ».
ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΕΓΓΥΗΣΗ, ΡΗΤΗ, ΣΙΩΠΗΡΗ Ή ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΡΗΤΑ ΚΑΘΕ ΕΓΓΥΗΣΗ Ή ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ, ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ.
13. Περιορισμός Ευθύνης
ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ Ή ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ή/ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, (i) ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗ, ΕΙΔΙΚΗ, ΕΜΜΕΣΗ, ΑΠΟΘΕΤΙΚΗ Ή ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΤΕ ΕΠΙ ΤΗ ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ, ΑΔΙΚΟΠΡΑΚΙΚΗΣ Ή ΑΛΛΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΕΡΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ (ii) Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΑΞΙΩΣΗΣ. Κάθε μέρος αναγνωρίζει ότι το άλλο μέρος έχει καταρτίσει τη Σύμβαση βασιζόμενο στους περιορισμούς ευθύνης που περιέχονται στην παρούσα και στο γεγονός ότι οι σχετικοί περιορισμοί αποτελούν ουσιαστική βάση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών.
14. Λοιπές Διατάξεις
Συνολική Συμφωνία˙ Τροποποιήσεις. Η Σύμβαση αποτελεί τη συνολική συμφωνία των μερών σχετικά με τη χρήση των Υπηρεσιών από εσάς και υπερισχύει έναντι κάθε άλλης συμφωνίας που έχει καταρτισθεί στο παρελθόν ή καταρτίζεται ταυτόχρονα με την παρούσα σε σχέση με το αντικείμενο της παρούσας. Η παρούσα Συμφωνία μπορεί να τροποποιηθεί (i) με έγγραφο που υπογράφεται και από τα δύο μέρη και το οποίο αναφέρει ρητά ότι τροποποιεί τους όρους της Σύμβασης ή (ii) σύμφωνα με το Άρθρο 4, εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μετά από την τροποποίηση της Σύμβασης από την Google.
Εκχώρηση. Δεν μπορείτε να εκχωρήσετε ή να μεταβιβάσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας που απορρέουν από τη Σύμβαση.
Ανεξάρτητοι Ανάδοχοι. Τα μέρη είναι ανεξάρτητοι συμβαλλόμενοι και η Σύμβαση δεν εγκαθιδρύει οποιαδήποτε σχέση αντιπροσώπευσης, εταιρείας ή κοινοπραξίας
Μη Ύπαρξη Τρίτων Δικαιούχων. Με την επιφύλαξη των όρων του Άρθρου 11, η παρούσα Σύμβαση δεν παράγει δικαιώματα τρίτων δικαιούχων.
Μη Παραίτηση. Με την επιφύλαξη των όρων του Άρθρου 5, η μη άσκηση από ένα μέρος των δικαιωμάτων του που απορρέουν από τη Σύμβαση δεν αποτελεί παραίτηση από τα δικαιώματα αυτά.
Ακυρότητα Μέρους. Σε περίπτωση που ένας συγκεκριμένος όρος της Σύμβασης κριθεί μη εφαρμόσιμος, οι υπόλοιποι όροι της Σύμβασης θα παραμείνουν σε πλήρη ισχύ και εφαρμογή.
Μετενέργεια. Τα Άρθρα 7, 9, 10, 11, 13 και 14 των παρόντων Όρων AdSense θα ισχύουν και μετά από την καταγγελία της παρούσας.
Εφαρμοστέο Δίκαιο˙ Κατά Τόπο Αρμοδιότητα. Κάθε αξίωση που απορρέει από ή σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση ή τις Υπηρεσίες θα διέπεται από το Ελληνικό δίκαιο και θα επιλύεται από τα Ελληνικά δικαστήρια.
Ανωτέρα Βία. Κανένα μέρος δεν θα ευθύνεται για πλημμελή εκπλήρωση στο μέτρο που αυτή προκαλείται από μια κατάσταση (για παράδειγμα, φυσική καταστροφή, πόλεμο ή τρομοκρατική ενέργεια, αναταραχές, εργατικές αναταραχές, κυβερνητικές ενέργειες, ή δυσλειτουργία του Διαδικτύου), που εκφεύγει του εύλογου ελέγχου του μέρους αυτού.
Επικοινωνίες. Σε σχέση με τη χρήση των Υπηρεσιών από εσάς, ενδέχεται να επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με ανακοινώσεις, διοικητικά μηνύματα, και λοιπές πληροφορίες. Μπορείτε να επιλέξετε (opt out) να μην λαμβάνετε ορισμένες από αυτές τις επικοινωνίες στις ρυθμίσεις του Λογαριασμού σας. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας με την Google, επισκεφθείτε τη σελίδα επικοινωνίας μας.
*        *        *
15. Ειδικοί Όροι Υπηρεσίας
Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες Υπηρεσίες σε ένα Περιουσιακό Αγαθό, συμφωνείτε επίσης με τους πρόσθετους όρους που παρατίθενται κατωτέρω:
Προσαρμοσμένη Μηχανή Αναζήτησης: οι Όροι Παροχής Υπηρεσίας Προσαρμοσμένης Μηχανής Αναζήτησης (Custom Search Engine Terms of Service).


Τι πρέπει να προσέξουμε στίς πολιτικές προγράμματος του AdSense



Όλοι οι εκδότες πρέπει να συμμορφώνονται με τις ακόλουθες πολιτικές. Συνεπώς, θα πρέπει να τις διαβάσετε προσεκτικά. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με αυτές τις πολιτικές χωρίς την άδεια της Google, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να απενεργοποιήσουμε την υπηρεσία προβολής διαφημίσεων στον ιστότοπό σας ή/και να απενεργοποιήσουμε τον λογαριασμό σας στο AdSense οποιαδήποτε στιγμή. Αν ο λογαριασμός σας απενεργοποιηθεί, δεν θα θεωρείστε πλέον κατάλληλοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα AdSense.
Καθώς ενδέχεται να αλλάξουμε τις πολιτικές μας οποιαδήποτε στιγμή, ελέγχετε συχνά αυτήν τη σελίδα για ενημερώσεις. Σύμφωνα με τους Όρους και τις Προϋποθέσεις στο διαδίκτυο, είναι δική σας ευθύνη να παρακολουθείτε και να τηρείτε τις πολιτικές που δημοσιεύονται εδώ. Εξαιρέσεις από αυτές τις πολιτικές επιτρέπονται μόνο με εξουσιοδότηση από την Google.

Μη έγκυρα κλικ και εμφανίσεις

Οι εκδότες δεν επιτρέπεται να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις τους ή να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε μέσο για να αυξάνουν τεχνητά τις εμφανίσεις ή/και τα κλικ, συμπεριλαμβανομένων μη αυτόματων μεθόδων.

Ενθάρρυνση κλικ

Οι εκδότες δεν επιτρέπεται να ζητούν από άλλους να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις τους ή να χρησιμοποιούν παραπλανητικές μεθόδους για να εξασφαλίσουν κλικ. Σε αυτές περιλαμβάνονται, ενδεικτικά, η παροχή ανταλλαγμάτων στους χρήστες για την προβολή διαφημίσεων ή την πραγματοποίηση αναζητήσεων, η υπόσχεση συγκέντρωσης χρημάτων για τρίτα μέρη για παρόμοια συμπεριφορά ή η τοποθέτηση εικόνων δίπλα σε μεμονωμένες διαφημίσεις.

Πολιτικές περιεχομένου

Οι εκδότες δεν επιτρέπεται να τοποθετούν κώδικα του AdSense σε σελίδες με περιεχόμενο που παραβαίνει οποιαδήποτε από τις πολιτικές περιεχομένου. Ορισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν περιεχόμενο για ενηλίκους, σοκαριστικό περιεχόμενο ή περιεχόμενο που υποστηρίζει τη φυλετική μισαλλοδοξία. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άρθρο σχετικά με το απαγορευμένο περιεχόμενο.

Εμπειρίες παρενόχλησης

Οι εκδότες δεν επιτρέπεται να τοποθετούν διαφημίσεις Google σε ιστοτόπους που περιέχουν εμπειρίες παρενόχλησης. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα εμπειριών παρενόχλησης.

Εξουσιοδοτημένο απόθεμα (ads.txt)

Αν οι εκδότες του AdSense επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν το ads.txt στους τομείς τους, οι συγκεκριμένοι εκδότες πρέπει να διασφαλίσουν ότι συμπεριλαμβάνονται ως εξουσιοδοτημένοι πωλητές του εν λόγω αποθέματος. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Δηλώστε ποιος είναι εξουσιοδοτημένος για την πώληση του αποθέματός σας με το ads.txt.

Υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα

Οι εκδότες του AdSense δεν επιτρέπεται να προβάλλουν διαφημίσεις Google σε σελίδες των οποίων το περιεχόμενο προστατεύεται από νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, εκτός αν διαθέτουν τα απαιτούμενα νομικά δικαιώματα για την προβολή αυτού του περιεχομένου. Αυτό περιλαμβάνει σελίδες που προβάλλουν υλικό το οποίο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, σελίδες που φιλοξενούν αρχεία που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα ή σελίδες που παρέχουν συνδέσμους που κατευθύνουν την επισκεψιμότητα σε σελίδες που περιέχουν υλικό το οποίο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.
Η πολιτική μας έγκειται στο να απαντάμε σε ειδοποιήσεις για φερόμενη παραβίαση, οι οποίες συμμορφώνονται με τον Νόμο για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας στην Ψηφιακή Εποχή (DMCA). Για τους εκδότες του AdSense, σε περίπτωση που λάβουμε μια ειδοποίηση ή έχουμε άλλους λόγους να πιστεύουμε ότι η σελίδα σας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, ενδέχεται να τερματίσουμε τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα. Μπορείτε να υποβάλετε μια αντικοινοποίηση μέσω αυτής της φόρμας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία DMCA διατίθενται σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου.
Αν πιστεύετε ότι σε μια σελίδα που συμμετέχει στο πρόγραμμα AdSense προβάλλεται δικό σας υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, χωρίς η σελίδα να διαθέτει τα σχετικά δικαιώματα, υποβάλετε αναφορά, χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα ή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο "Οι διαφημίσεις μου" AdChoices icon.

Απομιμήσεις προϊόντων

Οι εκδότες του AdSense δεν επιτρέπεται να προβάλλουν διαφημίσεις Google σε ιστοσελίδες που προσφέρουν προς πώληση απομιμήσεις προϊόντων ή προωθούν την πώλησή τους. Οι απομιμήσεις προϊόντων περιέχουν ένα εμπορικό σήμα ή λογότυπο το οποίο είναι πανομοιότυπο ή ουσιαστικά απαράλλαχτο από το εμπορικό σήμα ενός άλλου προϊόντος. Τα προϊόντα αυτά μιμούνται τα χαρακτηριστικά της επωνυμίας του προϊόντος, με στόχο να γίνουν τα ίδια αντιληπτά ως γνήσια προϊόντα του κατόχου της επωνυμίας.

Πηγές επισκεψιμότητας

Οι διαφημίσεις Google δεν πρέπει να τοποθετούνται σε σελίδες που λαμβάνουν επισκεψιμότητα από συγκεκριμένες πηγές. Για παράδειγμα, οι εκδότες δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε προγράμματα πληρωμής για κλικ, να αποστέλλουν ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να προβάλλουν διαφημίσεις ως αποτέλεσμα κάποιας ενέργειας οποιασδήποτε εφαρμογής λογισμικού. Επίσης, οι εκδότες που χρησιμοποιούν διαφημίσεις στο διαδίκτυο θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι σελίδες τους συμμορφώνονται με τις Οδηγίες ποιότητας σελίδας προορισμού της Google.

Συμπεριφορά διαφημίσεων

Οι εκδότες επιτρέπεται να τροποποιούν τον κώδικα διαφήμισης του AdSense, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διογκώνουν τεχνητά την απόδοση των διαφημίσεων ή βλάπτουν τους διαφημιζόμενους. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άρθρο Τροποποίηση του κώδικα διαφήμισης του AdSense.

Τοποθέτηση διαφήμισης

Παροτρύνουμε τους εκδότες να πειραματίζονται με διάφορες επιλογές τοποθέτησης και μορφών διαφήμισης. Ωστόσο, ο κώδικας του AdSense δεν επιτρέπεται να τοποθετείται σε μη κατάλληλες θέσεις, όπως σε αναδυόμενα παράθυρα, σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε λογισμικό. Οι εκδότες θα πρέπει, επίσης, να συμμορφώνονται με τις πολιτικές για κάθε προϊόν που χρησιμοποιείται. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άρθρο σχετικά με τις πολιτικές τοποθέτησης διαφήμισης.

Συμπεριφορά ιστοτόπου

Οι ιστότοποι όπου εμφανίζονται διαφημίσεις Google πρέπει να παρέχουν δυνατότητα εύκολης περιήγησης στους χρήστες. Οι ιστότοποι δεν επιτρέπεται να αλλάζουν τις προτιμήσεις των χρηστών, να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε μη επιθυμητούς ιστοτόπους, να εκκινούν λήψεις, να περιλαμβάνουν κακόβουλα προγράμματα (malware) ή να περιέχουν αναδυόμενα παράθυρα ή παράθυρα pop-under που διαταράσσουν την περιήγηση στον ιστότοπο.

Τεχνικές απαιτήσεις

Η Google, για να σας βοηθήσει να παρέχετε ποιοτική εμπειρία χρήστη, έχει αναπτύξει τεχνικές προδιαγραφές για τους ιστοτόπους όπου προβάλλονται διαφημίσεις Google. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα επιτρέπεται μόνο σε ιστοτόπους που συμμορφώνονται με αυτές τις τεχνικές προδιαγραφές. Για λεπτομερείς τεχνικές απαιτήσεις ανατρέξτε παρακάτω:
  • Χρήση υποστηριζόμενων γλωσσών
    • Τα προϊόντα εκδοτών Google δεν υποστηρίζουν όλες τις γλώσσες. Οι αιτήσεις για συμμετοχή σε αυτά τα προγράμματα μπορούν να αφορούν μόνο σε ιστοτόπους με περιεχόμενο κυρίως στις ακόλουθες γλώσσες.
  • Απαιτήσεις μορφής
    • Προβολή στον ιστό
      • Οι διαφημίσεις προβολής του AdSense για Περιεχόμενο (AFC) και του Ad Exchange (AdX) δεν υποστηρίζονται σε όλες τις τεχνολογίες Προβολής στον ιστό. Οι προγραμματιστές εφαρμογών που θέλουν να δημιουργήσουν έσοδα δημοσιεύοντας διαφημίσεις προβολής του AFC και του AdX μέσω ενός προγράμματος Προβολής στον ιστό, πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα από τα ακόλουθα υποστηριζόμενα πλαίσια προβολής:
      • Οι διαφημίσεις Google AdMob και AdX εντός εφαρμογής μπορούν να εμφανίζονται σε μια εφαρμογή δίπλα σε ένα πρόγραμμα Προβολής στον ιστό, αρκεί να χρησιμοποιείται το SDK διαφημίσεων Google για κινητές συσκευές και ο εκδότης να συμμορφώνεται με όλες τις υπόλοιπες πολιτικές προγράμματος του AdSense.

Cookie διαφημίσεων Google

Οι εκδότες του AdSense πρέπει να διαθέτουν και να συμμορφώνονται με μια πολιτική απορρήτου που γνωστοποιεί ότι τρίτα μέρη ενδέχεται να τοποθετήσουν και να διαβάσουν cookie στα προγράμματα περιήγησης των χρηστών σας ή να χρησιμοποιήσουν ιστοφάρους για τη συλλογή πληροφοριών, ως αποτέλεσμα της υπηρεσίας προβολής διαφημίσεων στον ιστότοπό σας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την προετοιμασία της πολιτικής απορρήτου.

Ταυτοποίηση χρηστών και συναίνεση χρήστη

Δεν πρέπει να μεταβιβάζετε στην Google πληροφορίες:
  • που η Google θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ή να αναγνωρίσει ως στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης ή
  • που ταυτοποιούν οριστικά μια συγκεκριμένη συσκευή (όπως το μοναδικό αναγνωριστικό συσκευής ενός κινητού τηλεφώνου, αν δεν είναι δυνατή η επαναφορά του).
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Google AdSense για να διευκολύνετε τη συγχώνευση στοιχείων προσωπικής ταυτοποίησης με στοιχεία που έχουν προηγουμένως συλλεχθεί ως στοιχεία μη προσωπικής ταυτοποίησης χωρίς τη ρητή ειδοποίηση και την προηγούμενη συγκατάθεση (δηλαδή, επιλογή συμμετοχής) του χρήστη σε αυτήν τη συγχώνευση.
Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στις Οδηγίες συμμόρφωσης με την πολιτική ταυτοποίησης χρηστών.
Πρέπει, επίσης, να συμμορφώνεστε με την Πολιτική συναίνεσης χρηστών στην ΕΕ.

Απόρρητο

Πρέπει να γνωστοποιείτε με σαφή τρόπο οποιαδήποτε συλλογή, κοινοποίηση και χρήση δεδομένων λαμβάνει χώρα σε οποιονδήποτε ιστότοπο, εφαρμογή ή άλλη ιδιοκτησία ως αποτέλεσμα της χρήσης από εσάς οποιασδήποτε διαφημιστικής υπηρεσίας της Google. Προκειμένου να συμμορφώνεστε με αυτήν την υποχρέωση γνωστοποίησης, όσον αφορά στη χρήση των δεδομένων από την Google, έχετε την επιλογή να προβάλλετε έναν ευδιάκριτο σύνδεσμο προς τη σελίδα Πώς χρησιμοποιεί η Google δεδομένα, όταν χρησιμοποιείτε ιστοτόπους ή εφαρμογές συνεργατών της.

Νόμος για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA)

Αν υλοποιήσετε οποιαδήποτε υπηρεσία διαφήμισης Google σε ιστότοπο ή ενότητα ιστοτόπου που καλύπτεται από τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA), (α) πρέπει να γνωστοποιήσετε στην Google αυτούς τους ιστοτόπους ή τις ενότητες ιστοτόπων που καλύπτονται από τον νόμο COPPA, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που βρίσκονται εδώ: https://www.google.com/webmasters/tools/coppa ή τη μέθοδο για τις εφαρμογές που περιγράφεται εδώ: https://firebase.google.com/docs/admob/android/targeting και (β) δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος (συμπεριλαμβανομένου του επαναληπτικού μάρκετινγκ) για τη στόχευση: (i) παλαιότερης ή τρέχουσας δραστηριότητας από χρήστες που γνωρίζετε ότι είναι κάτω των 13 ετών ή (ii) παλαιότερης ή τρέχουσας δραστηριότητας σε ιστοτόπους που απευθύνονται σε χρήστες κάτω των 13 ετών.

Πολιτικές για συγκεκριμένα προϊόντα


Resourse:
https://www.google.com/adsense/
https://support.google.com/adsense/answer/48182?hl=el
https://support.google.com/adsense/answer/23921?hl=el
https://makemoneyonline.gr/google_adsense.html
http://makeonlinecareer.com/how-to-make-money-with-google-adsense/