Slide show

Κερδίστε χρήματα από το διαδίκτυο σαν πωλητής της Linkwise

Τι είναι η Linkwise και το Affiliate marketing και πώς μπορείτε να βγάλετε χρήματα από αυτό


Τί είναι το Linkwise
Το Linkwise affiliate Network σας δίνει τη δυνατότητα και τα εργαλεία να βγάλετε χρήματα από το traffic του site σας, των σελίδων σας στα social media ή από τις PPC καμπάνιες σας. Πώς; Διαφημίζοντας κάποια από τα μεγαλύτερα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα και τα γνωστότερα brands.



Απλά επιλέγετε οι ίδιοι τα banners, λεκτικά ή άλλα δημιουργικά διαθέσιμα στο δίκτυό Linkwise, τα προβάλλετε και πληρώνεστε για κάθε πώληση που προέρχεται από δικό σας επισκέπτη!


Τί είναι το Affiliate Marketing
To Affiliate Marketing είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος Performance Marketing αλλά και η πιο «γνήσια» εκδοχή του. Ο όρος Affiliate Marketing στην ουσία περιγράφει τη σχέση ανάμεσα στον Διαφημιζόμενο (Merchant ή Advertiser) και στον Affiliate (ή Publisher), κατά την οποία ο δεύτερος προωθεί επισκέπτες στην ιστοσελίδα του πρώτου και πληρώνεται μόνο εφόσον οι επισκέπτες αυτοί πραγματοποιήσουν μία προσυμφωνημένη ενέργεια (τις περισσότερες φορές η ενέργεια αυτή είναι η πραγματοποίηση μιας αγοράς). Αυτός ο τρόπος πληρωμής ονομάζεται Cost per Action (CPA) και είναι αυτός που διαφοροποιεί το Affiliate Marketing από τις άλλες μεθόδους προώθησης και διαφήμισης*.
Το Affiliate marketing παρουσιάζει συνεχή άνοδο παράλληλη με αυτή του ηλεκτρονικού εμπορίου γιατί στην ουσία το affiliate marketing είναι μια μορφή ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω ενός ηλεκτρονικού δικτύου συστάσεων.

Η πιο πετυχημένη εταιρία στην Ελλάδα στο affiliate marketing είναι σήμερα η Linkwise και παρακάτω θα σας αποκαλύψω μερικά μικρά μυστικά για να μπορέσετε να κερδίσετε και εσείς από το affiliate marketing και συγκεκριμένα από μια πιθανή συνεργασία σας με τη Linkwise.

Τι χρειάζεται για να ξεκινήσετε
Για να ξεκινήσετε να εργάζεστε ως affiliate marketer δεν απαιτούνται μεγάλα κεφάλαια όμως θα πρέπει να έχετε τη δική σας τουλάχιστον ιστοσελίδα ή blog και να δημιουργήσετε το δικό σας κοινό που θα επηρεάζετε στο οποίο θα προτείνετε διάφορες προσφορές, προϊόντα ή οτιδήποτε.
Πλεονέκτημα είναι  να έχετε κάποιες τεχνικές γνώσεις στους υπολογιστές, στο SEO και φυσικά να ξέρετε να χειρίζεστε το Google Blogger ή το WordPress το πιο πετυχημένο πρόγραμμα δημιουργίας και διαχείρισης ιστοσελίδων και περιεχομένου παγκοσμίως.

Πώς ξεκινάτε με τη Linkwise
Καταρχήν θα πρέπει να εγγραφείτε στή Linkwise και να επιλέξετε κάποια προϊόντα και υπηρεσίες που είναι στο αντικείμενο σας και επομένως τα γνωρίζετε και έχετε κάποια άποψη για αυτά.



Με πάνω από 400 προγράμματα affiliate marketing και άλλες τόσες πετυχημένες συνεργαζόμενες εταιρείες στο ίντερνετ η Linkwise είναι η πιο άρτια εταιρεία affiliate marketing που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και που ίσως κάποιο από εσάς έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν κάποια χρήματα αξιοποιώντας την ιστοσελίδα τους ή και να προσθέσουν και μια ακόμα πηγή εισοδήματος για την ιστοσελίδα ή το blog σας.

Για παράδειγμα άμα είστε beauty blogger και έχετε κάποιο ανάλογο blog και ασχολείστε με θέματα ομορφιάς ή την μόδα και θα θέλατε να προτείνετε κάποια προϊόντα ή ηλεκτρονικά καταστήματα έναντι αμοιβής, τότε μπορείτε να εγγραφείτε στη Linkwise και να επιλέξτε κάποια από τα προγράμματα που έχουν σχέση με τη μόδα και την ομορφιά.

Υπάρχουν και ελληνίδες beauty bloggers σήμερα που είναι πολύ αξιόλογες και που έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά είτε με συγγραφή άρθρων και δοκιμή προϊόντων, είτε με βίντεο (vlogging ή video blogging).

Επίσης άμα σας αρέσει το βίντεο μάρκετινγκ και έχετε το δικό σας κανάλι στο YouTube, δηλαδή είστε ένας ή μία YouTuber και έχετε κοινό που σας ακολουθεί, μπορείτε να προτείνετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στα βίντεο σας.
Ένα ακόμα πολύ σημαντικό κανάλι επικοινωνίας εκτός από την ιστοσελίδα και το YouTube, είναι τα social media σήμερα όπως το Facebook, twitter, pinterest και Google Plus.
Βέβαια τα social media έχουν ασύγκριτα χαμηλότερο ποσοστό μετατροπής που αγγίζει το μηδέν αλλά η βασική ιδέα είναι να είστε παντού πρώτον και δεύτερον να έχετε δεκάδες χιλιάδες ακολούθους, προβολές, like, share κτλ.
Όσο πιο μεγάλη είναι η έκθεση σας στον κόσμο τόσο καλύτερα θα τα πάτε και στο affiliate marketing.

Η Linkwise φιλοξενεί affiliate προγράμματα όλων των κλάδων, έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εμπειρία στους εξής κλάδους:
  • Ταξίδια & τουρισμός
  • Μόδα
  • Ecommerce
  • Ιστοσελίδες προσφορών
  • Ασφάλειες
  • Ενέργεις Ίντερνετ Μάρκετινγκ
  • Οι ενέργειες ίντερνετ μάρκετινγκ έχουν να κάνουν με τα παρακάτω:
  • Επισκεψιμότητα (CPC programme)
  • Εγγραφές στην υπηρεσία σας (εγγραφές στο newsletter, εγγραφές μελών)
  • Likes στη σελίδας σας στο facebook
  • Συμμετοχές σε online διαγωνισμoύς
Εχετε τη δυνατότητα σας πωλητής να επιλέξετε εσείς ποιά ποιόντα θέλετε να προοθήσετε και σε τί μορφή και μέγεθος θα είναι το banner

Δείτε επίσης: 
Super Affiliate Marketing 101
Super Affiliate Marketing 202
Βγάλτε λεφτά με το Affiliate Marketing
Η Linkwise το κορυφαίο περιφερειακό affiliate δίκτυο της Ευρώπης

Η Ιστορία του affiliate marketing
*Το affiliate marketing ή performance marketing στα ελληνικά λέγεται και συνεργατικό μάρκετινγκ είναι η σύσταση μέσω ενός link που περιέχει το cookie του συνεργάτη υπηρεσιών και προϊόντων ή ηλεκτρονικών καταστημάτων που μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας μέσω ίντερνετ έναντι αμοιβής.
Η αμοιβή είναι συνήθως μια προμήθεια επί των πωλήσεων ή μια εφάπαξ προμήθεια για τη σύσταση ενός νέου πελάτη ή ενός νέου συνεργάτη.
Το μοντέλο με τις προμήθειες στο ίντερνετ δεν είναι καινούριο και έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από τις ασφαλιστικές εταιρείες και από τις παραδοσιακές πωλήσεις.
Η μεταφορά του μοντέλου συστάσεων στο ίντερνετ έχει κάνει μερικούς bloggers της Αμερικής ζάμπλουτους επειδή απέκτησαν τεράστιο κοινό στο οποίο μπορούσαν να πουλήσουν κάποιες από τις υπηρεσίες τους ή να τους συστήσουν κάποιες συγκεκριμένες υπηρεσίες όπως hosting, antivirus, θέματα για WordPress κτλ.
Μερικά ονόματα μεγάλων blogger που όντως κάνουν θραύση σήμερα στο ίντερνετ είναι ο Pat Flynn με το Smart Passive Income, o Leslie Samuel με το Become A Blogger, o John Lee Dumas με το EoFire και πολλοί άλλοι.