Slide show

Τεχνικές να βγάλετε χρήματα από κρυπτονομίσματα χωρίς να αγοράσετε εσείς από affiliate market

Τεχνικές να βγάλετε χρήματα από κρυπτονομίσματα χωρίς να αγοράσετε εσείς από affiliate market

Τα τελευταία χρόνια, παρακολουθούμε διαρκώς την εξέλιξη του bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων. Από την ανωνυμία, ξαφνικά έχουν όλο και μεγαλύτερη κάλυψη στα μέσα επικοινωνίας και στα social media. Άλλοι τα αποθεώνουν ως μοναδική ευκαιρία για επένδυση και άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι μια φούσκα.

Το παρακάτω άρθρο δεν αποσκοπεί να σας πείσει να επενδύσετε ή όχι στο bitcoin. Στόχος μας είναι να σας παρουσιάσουμε τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση και ενδείκνυται για τους αρχάριους του bitcoin.

Αν μετά το τέλος του άρθρου εξακολουθείτε να θέλετε να επενδύσετε, πρέπει να αποδεχθείτε ότι αυτή η επένδυση μπορεί να είναι μια μορφή τζόγου και έχετε την οικονομική ευχέρεια να χάσετε τα χρήματα σας. Αφού πάρετε την απόφαση θα πρέπει να κάνετε εκτενή έρευνα πριν κάνετε το πρώτο βήμα.

Θα βρείτε επίσης τρόπους και πλατφόρμες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επενδύσετε στο bitcoin.

Τι είναι το bitcoin;

Το Bitcoin είναι το πιο γνωστό από το νέο κύμα των ψηφιακών νομισμάτων. Συνήθως, δεν ελέγχονται από κυβερνήσεις ή εταιρείες και μπορούν να συναλλάσσονται παγκοσμίωςΠαρά την πολυπλοκότητα που περιβάλλει τα κρυπτονομίσματα, η ιδέα είναι σχετικά απλή. Κάθε νόμισμα είναι μια μοναδική γραμμή κώδικα καταγεγραμμένη σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο καταγραφής συναλλαγών, γνωστό και ως blockchain. Αυτός ο κωδικός / νόμισμα μπορεί στη συνέχεια να πωληθεί σε κάποιον άλλο ανώνυμα, με τον κώδικα του νέου ιδιοκτήτη να σημειώνεται στο εικονικό βιβλίο καταγραφής.

Εκτός από τη καταγραφή ιδιοκτησίας στο βιβλίο, οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν ένα ιδιωτικό κλειδί/πορτοφόλι ώστε να τα νομίσματα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε άλλο.

Η συνολική ποσότητα του Bitcoin είναι περιορισμένη. Νέα κέρματα δημιουργούνται από έναν αλγόριθμο ηλεκτρονικής επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως “εξόρυξη”/mining. Η εξόρυξη απαιτεί μεγάλη υπολογιστική ισχύ και δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα λάβετε το νόμισμα όταν επιλύσετε το μαθηματικό πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής, το Bitcoin δεν χρησιμοποιείται ως τυπικό μέσο πληρωμής αφού ένας σχετικά περιορισμένος αριθμός επιχειρήσεων το αποδέχονται. Για επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το bitcoin ως μέσο πληρωμής στην Ελλάδας δείτε εδώ.

Για εκτενή εξήγηση αναφερθείτε στον ιστότοπο του Bitcoin.

Τα πλεονεκτήματα του bitcoin

Τα πλεονεκτήματα του bitcoin είναι αρκετά όταν το συγκρίνουμε με το παραδοσιακό σύστημα χρημάτων.

  • Ανωνυμία και έλεγχος των χρημάτων σου: Όπως αναφέραμε, το bitcoin δεν ελέγχεται από κυβερνήσεις και τράπεζες. Έχετε την ευχέρεια να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα όπως εσείς νομίζετε. Εκτός από τον κωδικό του πορτοφολιού (του αποστολέα και του παραλήπτη) δεν χρειάζονται κάποια άλλα στοιχεία για να κάνετε συναλλαγές.
  • Πρόσβαση σε οποιονδήποτε οπουδήποτε: Κανείς δεν αποκλείεται από τη χρήση bitcoin όπου και να βρίσκεται στον κόσμο αρκεί να έχει πρόσβαση στο internet. Το Coinbase έχει βγάλει ακόμα και χρεωστική κάρτα για να κάνει ευκολότερες τις συναλλαγές.
  • Μεγάλες αποδόσεις – προς το παρόν: Η πορεία του bitcoin έχει προς το παρόν αποφέρει μεγάλα κέρδη σε αυτούς που επένδυσαν νωρίς αφού, αν και με πολύ βίαια σκαμπανεβάσματα, έχει ανεβάσει την αξία του. Αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο η τιμή ενός bitcoin κυμαίνεται στα 23.000 δολάρια.

Πώς να βγάλετε χρήματα από το bitcoin;

Υπάρχουν 2 τρόποι να βγάλετε χρήματα από το Bitcoin. 1) Μέσω εξόρυξης, όπως αναφέραμε παραπάνω και 2) μέσω αγοραπωλησίας σε χρηματιστήρια συναλλαγών.

Εξόρυξη bitcoin

Οποιοσδήποτε με ένα υπολογιστή μπορεί να εξορύξει Bitcoin. Χρειάζεται να κατεβάσετε και να τρέξετε το λογισμικό από τον ιστότοπο του Bitcoin για να επιλύσετε τον αλγόριθμο και να έχετε την πιθανότητα να επιβραβευτείτε με ένα ποσό Bitcoin.

Φαντάζει εύκολο και μια ευκαιρία για δωρεάν χρήμα; Αυτό ίσχυε πριν από μερικά χρόνια αφού η δυσκολία επίλυσης του αλγόριθμου έχει μεγαλώσει σε απαγορευτικά επίπεδα για αρχάριους. Τώρα πια, ολόκληρα υπολογιστικά κέντρα είναι αφιερωμένα στην εξόρυξη. Αυτό έχει ουσιαστικά καταστήσει απαγορευτικό την εξόρυξη bitcoin για αρχάριους.

Αγοραπωλησία σε χρηματιστήρια συναλλαγών

Ο πιο προσιτός τρόπος να βγάλετε χρήματα από το Bitcoin είναι να το αγοράσετε και να το πουλήσετε σε μεγαλύτερη τιμή από ότι το αγοράσατε.

Για να ξεκινήσετε θα πρέπει να ανταλλάξετε τα συμβατικά νομίσματα, π.χ. ευρώ, με Bitcoin βάσει της ισοτιμίας που ισχύει εκείνη την στιγμή. Μπορείτε να το κάνετε μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως το Coinbase, που λειτουργούν ως ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ως χρηματιστήρια συναλλαγών για κρυπτονομίσματα.

Τι να προσέξετε, ακόμα και για μη αρχάριους

Μη επενδύετε τα χρήματά σας σε κάτι που δεν καταλαβαίνετε

Δε χρειάζεται να καταλάβετε τις λεπτομέρειες τις τεχνολογίας πίσω από το Bitcoin, αλλά πρέπει να καταλάβετε τι αγοράζετε. Για παράδειγμα πώς λειτουργεί ως επένδυση, πόσο ρευστή είναι η αγορά, το επίπεδο ρίσκου και τι μπορεί να οδηγήσει την τιμή πάνω και κάτω.

Αν λοιπόν πρόκειται να επενδύσετε, πρέπει να κάνετε την έρευνά σας. Επειδή όλος ο κόσμος μιλάει για αυτό δε σημαίνει ότι είναι η κατάλληλη επένδυση για εσάς.

Η τιμή του Bitcoin είναι αρκετά ασταθής

Το Bitcoin αν και είναι μέσο πληρωμής δεν υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που το αποδέχονται. Οπότε η χρησιμότητά του είναι περιορισμένη. Σε συντριπτικό βαθμό η τιμή του καθορίζεται από άτομα που αγοράζουν Bitcoin με την πεποίθηση ότι κάποιος άλλος στο μέλλον θα αγοράσει το νόμισμα σε υψηλότερη τιμή.

Αυτός είναι ο ορισμός της κερδοσκοπίας, η τιμή του επηρεάζεται από το συναίσθημα της αγοράς και μπορεί να οδηγήσει σε δραματικά ανεβοκατεβάσματα της τιμής. Για παράδειγμα τους τελευταίους μήνες του 2017 η τιμή αυξήθηκε κατά 400% αλλά από την αρχή τους έτους έχει χάσει περισσότερο από το μισό της αξίας του. Αυτή τη στιγμή, τέλη του 2020, η τιμή του έχει σχεδόν τριπλασιαστεί στα 23.000 δολάρια από τις αρχές του έτους.

Κανείς δε μπορεί να γνωρίζει την κατεύθυνση της τιμής του Bitcoin αφού υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δε μπορούν να καθοριστούν. Για παράδειγμα, μια αλλαγή κρατικών νόμων ανά την υφήλιο μπορεί να το καταστήσουν παράνομο, άλλα κρυπτονομίσματα να πάρουν τη θέση του ή άλλοι αστάθμητοι παράγοντες.

Προσοχή στις διαδικτυακές απάτες

Το Bitcoin δεν είναι απάτη αλλά δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να επενδύσετε – πρέπει να το αγοράσετε και να το αποθηκεύσετε με ασφάλεια – και αυτό ανοίγει χώρο σε πολλούς ανθρώπους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν. Ποτέ μη μεταφέρετε χρήματα αν δεν εμπιστεύεστε τον ιστότοπο και φαίνεται ύποπτος.

Η ενημέρωση παίζει σημαντικό ρόλο πριν αποφασίσετε να επενδύσετε και πάντα να το κάνετε μέσα από αναγνωρισμένα μέσα.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν σε μεγάλο βαθμό για πολλά από τα κρυπτονομίσματα και όχι μόνο για το bitcoin.

Bonus – Βγάλε 150+ ευρώ μέσω προσκλήσεων 

Αν αποφασίσατε να επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα τότε υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος να βγάλετε χρήματα χωρίς μεγάλο κόπο.

Κέρδος 9€ – Ανοίγοντας λογαριασμό στο Coinbase, μέσω του συνδέσμου (εδώ) και αγοράζοντας κρυπτονομίσματα αξίας 90€

Κέρδος 150€+ – Το Coinbase έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα για επιμόρφωση και προώθηση νέων κρυπτονομισμάτων. Μέσω αυτής της πλατφόρμας μπορείτε να κερδίσετε χρήματα απλά βλέποντας μερικά 2-λεπτα βιντεάκια. Θα πρέπει να έχετε εγγραφεί στο Coinbase όπως παραπάνω και αφότου έχετε δει το βίντεο, θα πιστωθούν τα χρήματα (σε μορφή κρυπτονομίσματος) άμεσα στο λογαριασμό σας.

Τη στιγμή που γράφεται το άρθρο μπορείτε να βγάλετε περίπου 150-200€ σε διάφορα κρυπτονομίσματα, αλλά οι προσφορές αλλάζουν συνεχώς. Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να ξεκινήσετε.

Μία ακόμα πλατφόρμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις αγοραπωλησίες crypto είναι το Binance, το οποίο υποστηρίζει πλήθος κρυπτονομισμάτων.

Άλλοι τρόποι να ξεκινήσεις με το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα

Εκτός από το Coinbase που αναφέραμε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τους παρακάτω δύο τρόπους για να ξεκινήσετε με το bitcoin. Ο καθένας έχει τα πλεονεκτήματά και τα μειονεκτήματά του.

  • etoro: H πλατφόρμα της etoro εκτός από την πρόσβαση σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα σου δίνει πρόσβαση στο bitcoin και άλλα 14 cryptocurrencies. Είναι μια πλήρης πλατφόρμα με εργαλεία ανάλυσης και το πρωτοποριακό στοιχείο την κοινότητα των επενδυτών. Χωρίς επιπλέον χρεώσεις μπορείς να ανταλλάξεις απόψεις και να μοιραστείς αναλύσεις και στρατηγικές με άλλους επενδυτές της πλατφόρμας. Εκτός αυτού μπορείς να δεις τις αποδόσεις και τα χαρτοφυλάκια άλλων επενδυτών (αν το επιτρέπουν) και να αντιγράψεις τις στρατηγικές τους με το πάτημα ενός κουμπιού. Μπορείς να ανοίξεις ένα Demo λογαριασμό με εικονικά χρήματα εδώ.
  • Revolut: Μέσω της Revolut μπορείς εύκολα και χωρίς μεγάλο αρχικό ποσό να επενδύσεις σε bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Προσφέρει επίσης έξυπνες λειτουργίες για αγοραπωλησίες όπως αυτόματες συναλλαγές, που ίσως να είναι προτιμότερο για τους αρχάριους. Αν θέλεις να διαβάσεις περισσότερα για τη Revolut δες εδώ.ατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου