Slide show

Τι είναι το dropshipping είναι βιώσιμο μέσω shopify ???

To dropshipping  είναι μια επιλογή που γίνεται ολοένα και πιο ελκυστική ως βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο για τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Ορισμός του Drop shipping

Το Drop shipping αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιτρέπει σε ένα λιανέμπορο να πουλάει προϊόντα σε πελάτες, χωρίς να διαθέτει αποθήκη ή στοκ, κατόπιν συνεργασίας με κάποιο χονδρέμπορο, ο οποίος διατηρεί στις αποθήκες του τα προϊόντα και αναλαμβάνει την αποστολή της παραγγελίας προς τον πελάτη. Το κέρδος του λιανέμπορου προκύπτει από τη διαφορά της λιανικής μείον της χονδρικής τιμής.Με πιο απλά λόγια, ο έμπορος διαφημίζει μια λίστα από προϊόντα σε υποψήφιους πελάτες μέσα από ηλεκτρονικά καταστήματα (eBay Store, e-shop) και δέχεται τις παραγγελίες σε λιανική τιμή πώλησης. Στη συνέχεια παραγγέλνει τα προϊόντα αυτά από τον χονδρέμπορο σε χονδρική τιμή, ο οποίος τα προωθεί ταχυδρομικά προς τον πελάτη.

Πως λειτουργεί το Drop shipping;

Για να αντιληφθούμε τη λειτουργία του Dropshipping είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ποια είναι τα τρία κομμάτια της αλυσίδας και ο ρόλος τους.

Πελάτης ή Customer: Ο πελάτης είναι το πρόσωπο το οποίο εκφράζει την επιθυμία του για μια παραγγελία στον έμπορο πραγματοποιώντας μια αγορά και το πρόσωπο στο οποίο καταλήγει ένα προϊόν.

Λιανέμπορος ή έμπορος ή Retailer: Ο έμπορος μπορεί να είναι μια αλυσίδα καταστημάτων, μια μικρή επιχείρηση ή ακόμα και μια ατομική επιχείρηση χωρίς φυσικό κατάστημα, η οποία δραστηριοποιείται μόνο στο διαδίκτυο. Ο ρόλος του Online εμπόρου είναι να προωθεί κάποια προϊόντα από τον κατάλογο ενός χονδρέμπορου, να δέχεται τις παραγγελίες και τις πληρωμές από τους πελάτες. Από τη στιγμή που δεχτεί μια παραγγελία, την προωθεί στον χονδρέμπορο πληρώνοντας το προϊόν σε χονδρική τιμή, και κάπου εκεί τελειώνουν τα καθήκοντά του.

Χονδρέμπορος ή Dropshipper: Ο χονδρέμπορος είναι ουσιαστικά μια αποθήκη με προϊόντα ή η αποθήκη του κατασκευαστή. Συνεργάζεται με μικρές ή μεγάλες εταιρίες ή ακόμα και με ατομικές επιχειρήσεις. Ο ρόλος του Dropshipper είναι να διατηρεί το αποθεματικό των προϊόντων στην αποθήκη του, να δέχεται μαζικές ή μεμονωμένες παραγγελίες και να αποστέλλει τα προϊόντα του σε πελάτες.

Αυτό το μοντέλο διανομής συνδέεται στενά με τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου και απελευθερώνει τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου από τις εργασίες διαχείρισης. Έτσι, προτού αναλύσουμε τι είναι το dropshipping και πώς μπορεί να βοηθήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, θα ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα βασικά στοιχεία.


Dropshipping και ηλεκτρονικό εμπόριο

Εδώ και πολλά χρόνια, το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη έχει αρχίσει και αυξάνεται αλματωδώς. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με στοιχεία από μια μελέτη που δρομολογήθηκε από την IAB στην Ισπανία και την Elogia, το 74% των χρηστών του διαδικτύου στην Ευρώπη αγοράζουν online,  αυτό σημαίνει ότι αγοράζουν 3 στα 4 άτομα! Υπήρξε μια εποχή στην οποία ο κόσμος  δεν αισθανόταν άνετα να πληρώνει με την πιστωτική του κάρτα online. Προφανώς, αυτό το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από όσους έχουν επιχειρήσεις και έχουν δημιουργήσει ηλεκτρονικά καταστήματα ελπίζοντας έτσι να αντιμετωπίσουν αυτό το σημαντικό σημείο για τους πιθανούς πελάτες τους. Χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα ανοίξανε και έχουν γίνει  πλέον μια προσάρτηση στην καθημερινή ζωή των χρηστών τους με διάφορους βαθμούς επιτυχίας.

Και ενώ ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι η τεράστια μείωση του πάγιου κόστους (δεν χρειάζεται να πληρώνετε ενοίκιο για έναν χώρο, δεν υπάρχει προσωπικό πωλήσεων και δεν υπάρχουν λογαριασμοί για νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα) υπάρχει ένα κοινό πρόβλημα και για τους offline αλλά και  τους online επιχειρηματίες: το απόθεμα. Αν θέλετε να πουλήσετε, θα πρέπει να αποθηκεύσετε τα προϊόντα σας για να τα ετοιμάσετε για αποστολή στους πελάτες σας. Αυτό μπορεί να αυξήσει τα έξοδα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος και να μειώσει τα πλεονεκτήματά σχετικά με ένα φυσικό κατάστημα. Αλλά  μπορείτε να παραμείνετε ήρεμοι, Το dropshipping είναι εδώ!

Σύμφωνα με τα λόγια του Salvador Esteve, συν-ιδρυτή του BigBuy, το dropshipping είναι «ένα επιχειρηματικό μοντέλο που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου με χιλιάδες προϊόντα χωρίς την ανάγκη να αποθηκεύσετε κανένα απόθεμα.» Και μόλις ξεπεράσετε το «μπλοκάρισμα» το οποίο είναι η διαχείριση των αποθεμάτων, όλα τα άλλα θα γίνονται πολύ πιο γρήγορα. Στην περίπτωση του BigBuy, εμείς φροντίζουμε τα πάντα που έχουν να κάνουν με την  αποθήκευση και την προετοιμασία κάθε παραγγελίας και όλα όσα έχουν να κάνουν με την συσκευασία και την αποστολή της παραγγελίας στον πελάτη.

Αλλά ας ρίξουμε μια πιο λεπτομερής ματιά σε αυτό


Dropshipping: Αναλυτικότερα

Το dropshipping βασικά αποτελείται από τα εξής: Ο καταναλωτής αγοράζει ένα προϊόν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και ο διανομέας λαμβάνει την παραγγελία. Μόλις οριστικοποιηθεί, ο ίδιος ο dropshipping προμηθευτής στέλνει στον καταναλωτή το προϊόν του.

Για να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς το τι είναι το dropshipping  και πώς λειτουργεί, ας πάμε δούμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα:

  1. Ο Jorge θέλει να αγοράσει ένα άρωμα online και να το στείλει στο σπίτι του. Η Google ψάχνει για το «ανδρικό άρωμα Armani», βρίσκει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με το όνομα «Perfume Amélie» και αποφασίζει να το αγοράσει από εκεί. Κάνει την πληρωμή και παρέχει τις πληροφορίες αποστολής του.
  2. Η Marta, ιδιοκτήτρια της Perfumery Amélie, λαμβάνει την παραγγελία από τον Jorge. Η Marta συνεργάζεται με το BigBuy, οπότε δεν χρειάζεται να στείλει τίποτα. Απλά έχει πρόσβαση στην ιστοσελίδα του BigBuy και παραγγέλνει το άρωμα Giorgio Armani από εκεί , σε μειωμένη τιμή χονδρικής.
  3. Όταν το BigBuy παραλάβει την παραγγελία, αυτή συσκευάζεται με το όνομα και την διεύθυνση της Amélie Perfume ως αποστολέα. Αφού γίνει αυτό, στέλνεται κατευθείαν στον Jorge.
  4. Ο Jorge λαμβάνει το άρωμά του έγκαιρα, χωρίς να γνωρίζει ότι το BigBuy έχει συμμετάσχει στην αποστολή. Αφήνει μια θετική κριτική για την Amélie Perfumery και συνιστά στην φίλη του και την οικογένειά του να παραγγείλουν το άρωμά τους από εκεί.
  5. Η Marta έχει έναν νέο ικανοποιημένο πελάτη και παίρνει τη διαφορά μεταξύ της τιμής χονδρικής του BigBuy και την τιμή RRP που πλήρωσε ο Jorge όταν αγόρασε το άρωμα ως κέρδος.

 


Ένα τυπικό παράδειγμα dropshipping με το Bigbuy.

 Τέλεια! Η Marta μπορεί να αφιερώσει τον εαυτό της στο πως να προσέλκυση επισκεψιμότητα και στο πώς να βελτιστοποίηση το κατάστημά της έτσι ώστε να πουλάει όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την αποθήκευση, την προετοιμασία ή την αποστολή προϊόντων.

Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να σας εξηγήσουμε τι είναι το dropshipping και πώς λειτουργεί γενικότερα.

 

Τα πλεονεκτήματα του dropshipping

Τώρα που εξηγήσαμε τι είναι το dropshipping, θα δούμε εν συντομία τα βασικά πλεονεκτήματα του να εργάζεστε με αυτή την μέθοδο.

  • Μπορείτε φυσικά να εξοικονομήσετε χρήματα στη διαχείριση των αποθεμάτων σας. Αλλά αυτό θα πρέπει να έχει ήδη καταστεί σαφές από τις προηγούμενες παραγράφουςΌπως είναι αναμενόμενο, αυτό συνεπάγεται σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων (που μειώνει το ρίσκο απώλειας σε περίπτωση που η επιχείρησή σας δεν θα τα πάει καλά). Έτσι αφού δεν χρειάζεται να διαχειρίζεστε τα αποθέματα, δεν θα χρειαστεί να επενδύσετε σε αποθήκευση ή συντήρηση. «Αυτή είναι η κύρια έλξη του dropshipping,» μας λέει ο Salvador Esteve. «Σας επιτρέπει να αφιερώσετε τον εαυτό σας στις πωλήσεις και να δημιουργήσετε το μέγιστο κέρδος χωρίς να ανησυχείτε για τις πτυχές διαχείρισης».
  • Το άνοιγμα της επιχείρησής σας έγινε ευκολότερο και πιο γρήγορο από ποτέ, θα σας κοστίσει μόνο ό, τι χρειάζεται για να δημιουργήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Εάν επίσης αναθέσετε και αυτό το μέρος, τότε θα μπορείτε να έχετε έτοιμη την σελίδα του ηλεκτρονικού εμπορίου σας σε πολύ λιγότερο χρόνο από ό, τι θα περίμενε κανείς. Ο dropshipping προμηθευτής σας θα φροντίσει για τα πάντα.
  • «Ο προμηθευτής σας πρέπει να γίνει ο παγκόσμιος διαχειριστής της εφοδιαστικής σας, με όλα όσα σημαίνει αυτό» λέει ο Esteve. «Θα πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστεί όλα τα εμπορεύματα που βρίσκονται στο απόθεμα, να καταγράψει την παραγγελία, να κάνει την συλλογή, να προετοιμάσει το πακέτο για παράδοση και να συντονιστεί με τις αντίστοιχες εταιρείες ταχυμεταφορών για κάθε περιοχή. Στο BigBuy παρέχουμε επίσης στους διανομείς μας όλες τις πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των παραγγελιών τους σε έναν πίνακα ελέγχου. Μπορούν να παρακολουθήσουν την κάθε μία με τον αριθμό παρακολούθησης της και να λάβουν υποστήριξη μετά την πώληση σε περίπτωση που έχουν κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την παράδοση.»
  • Το να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για την αποθήκευση και τη παράδοση σας αφήνει πολύ χρόνο για αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για μία ιστοσελίδα ενός ηλεκτρονικού εμπορίου: την πώληση. Με την ανάθεση της εργασίας σε έναν dropshipping χονδρέμπορο θα μπορείτε να προσελκύσετε την καταλληλότερη επισκεψιμότητα στο κατάστημά σας, και να πείσετε τους πιθανούς πελάτες σας να αγοράσουν τα προϊόντα που με τόση φροντίδα τα τοποθετήσατε εκεί έτσι ώστε να τα δουν. Θα είστε σε θέση να αφιερώσετε τους χρηματικούς πόρους σας και τον χρόνο σας στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού εμπορίου για να την φτάσετε εκεί που της αξίζει.
  • Έχοντας έναν χονδρέμπορο dropshipping σας επιτρέπει να προσφέρετε ένα μεγάλο φάσμα προϊόντων, το οποία θα ήταν πραγματικά δύσκολο να το κάνατε από μόνοι σας. Επίσης, θα ενημερώνονται συνεχώς, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε εσείς για αυτό. «Στο BigBuy έχουμε περισσότερα από 21.000 προϊόντα και είμαστε σε συνεχή αναζήτηση νέων έτσι ώστε να σας τα προσφέρουμε», λέει ο Esteve.
  • Η επιχείρησή σας θα είναι κλιμακωτή 100%. Σε μια παραδοσιακή επιχείρηση, η κλιμάκωση μπορεί να περιοριστεί από πράγματα τόσο απλά όσο το μέγεθος των εγκαταστάσεων σας. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να αναζητήσει ένα νέο χώρο για να μπορέσει να αναπτυχθεί, με όλο το κόστος που αυτό συνεπάγεται (και όχι μόνο το ενοίκιο. Σε περίπτωση μετακίνησης σε άλλη περιοχή, θα πρέπει να ξεκινήσετε μία νέα διαφημιστική καμπάνια για να γίνετε γνωστοί στη νέα τοποθεσία και αυτό δεν θα είναι δωρεάν).
  • Και, παρόλο που μία μη dropshipping  ιστοσελίδα  ηλεκτρονικού εμπορίου γίνεται πολύ πιο εύκολα κλιμακωτή από έναν φυσικό κατάστημα, η πραγματική διαφορά φαίνεται όταν χρησιμοποιείτε το dropshipping. Αυτό το μοντέλο διανομής σάς επιτρέπει να προσελκύσετε όλη την επισκεψιμότητα που θέλετε στο κατάστημά σας, χωρίς να διακινδυνεύετε με υπερβολικές πωλήσεις τις οποίες δεν θα μπορείτε να τις χειριστείτε όλες. Ο dropshipping προμηθευτής θα σας βεβαιώσει ότι όλες οι παραγγελίες σας θα φτάσουν εγκαίρως και στο όνομά σας.

 

Συμβουλές για την επιλογή ενός dropshipping προμηθευτή

Ο dropshipping προμηθευτής που επιλέγετε θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία του καταστήματός σας. Η ανάθεση πολλών εργασιών σε αυτούς μπορεί να φαίνεται εύκολη, αλλά τελικά αυτό συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη από την πλευρά του προμηθευτή. Ευτυχώς, υπάρχουν εταιρείες όπως το BigBuy, οι οποίες έχουν πολυετή εμπειρία και μπορούν να σας προσφέρουν την υπηρεσία που ψάχνετε. Αλλά για να τους βρείτε πιο εύκολα, θα θέλαμε να σας συμβουλέψουμε με μερικά βασικά σημεία:

  • Βρείτε έναν dropshipping προμηθευτή που δεν είναι μεσάζων και διανέμει το δικό του απόθεμα. Το BigBuy είναι ένας dropshipper με 20.000 m² εφοδιαστικές αποθήκες,  από τις οποίες διανέμουμε αρκετές δεκάδες χιλιάδες προϊόντα. Η άμεση συνεργασία με τον χονδρέμπορο  είναι πάντα πιο συμφέρουσα, καθώς ένας ενδιάμεσος που δεν έχει κανένα απόθεμα θα καταλήξει  ούτως ή άλλως να σας ανακατευθύνει σε μια εταιρεία χονδρικής πώλησης όπως την δικιά μας. το BigBuy είμαστε πρωτοπόροι και ηγέτες στις  B2B επιχειρήσεις σε online και offline πωλήσεις χονδρικής. Αυτός ο όγκος πωλήσεων μας επιτρέπει να αγοράζουμε απευθείας από τους κατασκευαστές και να εξοικονομούμε στα έξοδα που σχετίζονται με τη μεσολάβηση. Αυτό λειτουργεί καλύτερα για τους πελάτες μας, οι οποίοι μπορούν να πάρουν τα προϊόντα μας σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.
  • Όχι μόνο προσφέρουν τα ίδια τα προϊόντα από μόνοι τους, αλλά και τα dropshipping καταστήματα. Το BigBuy, για παράδειγμα, προσφέρει λύσεις για καταστήματα dropshipping χρησιμοποιώντας το Prestashop, που μπορεί να σας προσφέρει την απόλυτη ηρεμία και ασφάλεια  όταν πρόκειται για τις πιο τεχνικές πτυχές της επιχείρησης. Το πιο ενδιαφέρον πράγμα για αυτά τα καταστήματα είναι ότι είναι πλήρως συγχρονισμένα με το BigBuy.«Η άμεση συνεργασία με τον χονδρέμπορο είναι ιδιαίτερα βολική γιατί η δουλειά αυτών των εταιρειών είναι να πουλήσουν τα προϊόντα τους και όχι να τρέχουν ιστοσελίδες. Για εμάς, το να πουλήσουμε ένα dropshipping κατάστημα είναι ακόμη ένα βήμα που μπορούμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε τους διανομείς μας που πωλούν προϊόντα μέσω της ιστοσελίδας του ηλεκτρονικού εμπορίου τους. Επίσης, αν μετέπειτα αποφασίσετε  να συνεργαστείτε με έναν άλλο προμηθευτή, το κατάστημα θα είναι 100%  δικό σας και θα μπορείτε να συνεχίσετε τη χρήση του χωρίς κανένα πρόβλημα «.
  • Πρέπει να είστε ειδικός στο φάσμα των προϊόντων που θέλετε να πουλήσετε. Στο τέλος της ημέρας, ο προμηθευτής σας θα είναι υπεύθυνος για το αν οι πελάτες σας λαμβάνουν τα προϊόντα σε καλή κατάσταση ή όχι. Στην πιο ιδανική περίπτωση, ο dropshipping προμηθευτής σας θα έχει ένα ευρύ φάσμα προσφορών και έτσι δεν θα χρειαστεί να καταφύγετε σε διαφορετικούς χονδρεμπόρους. Στο BigBuy, για παράδειγμα, έχουμε παραπάνω από 21.000 προϊόντα όλων των τύπων: πρωτότυπα δώρα, αρώματα, οικιακά είδη και πολλά άλλα. Όμως ο Σαλβαντόρ Σετέβε έχει ένα καλό επιχείρημα σχετικά με αυτό: «Παρόλο που είμαστε χονδρέμποροι στο BigBuy, και ναι πουλάμε τα πάντα, δεν συνιστάται το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας να είναι υπερβολικά γενικευμένο». Το ιδανικό για την επίτευξη καλύτερων πωλήσεων είναι να βρείτε σε τη εξειδικεύεστε (όπως για παράδειγμα, προϊόντα για την κουζίνα) και να είστε ειδικός σε αυτό. Θα είναι πάντα πιο εύκολο να κερδίσετε το ενδιαφέρον και μεγαλύτερη προσοχή, εάν θέσετε τον εαυτό σας σε μια εξειδικευμένη αγορά από ό, τι αν προσπαθήσετε να καλύψετε τα πάντα.
  • Είναι σημαντικό να σημειωθεί αν ο προμηθευτής σας επιτρέπει την παραγγελία ενός μόνο προϊόντος ή αν πρέπει να υπάρχει ελάχιστη παραγγελία. Στην περίπτωση του BigBuy, για παράδειγμα, είναι δυνατή η αγορά των προϊόντων σε μεμονωμένες μονάδες, και χωρίς να χάνεται η χονδρική τιμή τους.
  • Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα μίας ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου σε σύγκριση με ένα  φυσικό κατάστημα είναι το πόσο εύκολο είναι να διασχίσετε τα σύνορα μεταξύ των χωρών. Εάν το κατάστημά σας λειτουργεί καλά, ίσως θα πρέπει να το μεταφράσετε και σε άλλες γλώσσες και να αρχίσετε να πουλάτε στο εξωτερικό. Οπότε είναι λογικό να σκέφτεστε προς τα μπροστά και να έχετε έναν  dropshipping προμηθευτή που να είναι σε θέση να διαχειρίζεται αποστολές σε πελάτες που βρίσκονται οπουδήποτε. Το BigBuy προσφέρει αποστολές σε ολόκληρη την Ευρώπη (και στην πραγματικότητα σε όλο τον κόσμο, αν και οι τιμές είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές για την ευρωπαϊκή περιφέρεια).
  • «Ο dropshipping προμηθευτής σας θα πρέπει να σας προσφέρει διαφορετικές μεθόδους πληρωμής, προκειμένου να προσαρμοστείτε σε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα, » λέει ο Salvador Esteve. «Στο BigBuy δημιουργήσαμε ένα πολύ εύκολο στη χρήση σύστημα πληρωμών το οποίο ονομάζουμε «το πορτοφόλι» (‘the wallet).» Αυτό είναι το υπόλοιπο του λογαριασμού σας στο οποίο μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε περισσότερα χρήματα, με μεταφορά. Ωστόσο, προσφέρουμε και άλλες επιλογές πληρωμής, όπως με τραπεζικές κάρτες ή PayPal.

 


  • Ότι η αποστολή είναι ανώνυμη: Αυτό αποτελεί μέρος της βάσης του dropshipping, διασφαλίζοντας ότι ο προμηθευτής παραμένει άγνωστος. Ο χονδρέμπορος πρέπει να είναι εντελώς αόρατος για τον πελάτη. Στην περίπτωση του BigBuy, οι πελάτες είναι εντελώς ανώνυμοι. Ο πελάτης λαμβάνει την παραγγελία του με το όνομα του διανομέα από τον οποίο αγόρασε το προϊόν, χωρίς το λογότυπο ή τη διεύθυνση του BigBuy να εμφανίζεται πουθενά.
  • Ψάξτε για έναν αξιόπιστο προμηθευτή που σας δίνει της αίσθηση της εμπιστοσύνης. Μπορεί να ακούγεται σαν μία πολύ προφανής συμβουλή, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο. Αν και δεν υπάρχει «ασυναγώνιστη φήμη» (καμία εταιρεία δεν είναι τέλεια και παντού θα βρείτε δυσαρεστημένους πελάτες)΄,  πολλοί θα προσπαθήσουν να σας παρουσιαστούν ως υποτιθέμενοι dropshipping προμηθευτές. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στην αξιοπιστία και να αποφύγετε τα προβλήματα με τις αναξιόπιστες εταιρείες. 

 

Αρκετά συμπεράσματα σχετικά με το dropshipping

Σε αυτό το άρθρο μιλήσαμε για το τι είναι dropshipping, πώς λειτουργεί και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του για όσους αποφασίσουν ότι θέλουν να δημιουργήσουν online επιχειρήσεις . Τώρα που ξέρετε πώς λειτουργεί αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο, ας ρίξουμε μία ματιά σε μερικά από τα βασικά συμπεράσματα που θα πρέπει να κρατήσουμε από όλα αυτά:

  • Για το Salvador Esteve το πιο σημαντικό σημείο είναι να έχετε γνώση του online marketing. «Αν και η συνεργασία με έναν dropshipping προμηθευτή ελευθερώνει τους ιδιοκτήτες μίας ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου από πολλά καθήκοντα, παραμένει  σε αυτούς το πιο σημαντικό κομμάτι, το οποίο είναι οι πωλήσεις. Αυτοί έχουν την ευθύνη να επεξεργαστούν μία καλή στρατηγική κοινωνικών μέσων, να διαμορφώσουν τις καμπάνιες τους στο AdWords και βασικά να γνωρίζουν όλες τις τελευταίες τάσεις στο online marketing και να τις εφαρμόζουν στο κατάστημά τους».«Αυτό που εννοώ είναι ότι εάν ο διανομέας δεν έχει καμία γνώση για το πώς να τρέξει μια ψηφιακή επιχείρηση,  η ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού εμπορίου του δεν θα πουλήσει αυτά που περιμένει». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε στους διανομείς μας να μελετούν το online marketing και να μην πιστεύουν εκείνους τους «γκουρού» που υπόσχονται ότι θα κερδίσετε χρήματα απλώς με το να είστε στο διαδίκτυο. Μία επιχείρηση στο διαδίκτυο απαιτεί λιγότερες επενδύσεις από μία φυσική και είναι πιο εύκολα κλιμακούμενη, αλλά η προσπάθεια και οι ώρες εργασίας που απαιτούνται για την επίτευξη κερδών παραμένουν θεμελιώδεις για την επιτυχία.
  • Ο dropshipping προμηθευτής που θα επιλέξετε θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ικανοποίησης του πελάτη σας. Βεβαιωθείτε ότι θα συνεργαστείτε με έναν που είναι αξιόπιστος, και έμπειρος,  και αυτό θα σας επιτρέψει να επεκταθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο, ακόμα και σε χώρες με διαφορετικές γλώσσες.
  • Ωστόσο, παρόλο που θα πρέπει να κάνετε μια αρχική επένδυση, το dropshipping έχει πολλά πλεονεκτήματα αν θέλετε να ανοίξετε μία ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου χωρίς να ξοδέψετε πάρα πολλά χρήματα. Θυμηθείτε ότι είναι πιο εύκολο να βάλετε τον εαυτό σας σε μια εξειδικευμένη αγορά και ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος της επισκεψιμότητά σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχετε να πουλήσετε. Αφιερώστε ένα μέρος του προϋπολογισμού σας για τη διαφήμιση, την ανάλυση, και την βελτιστοποίηση και συνεχίστε τις πωλήσεις όλο και μεγαλύτερων ποσοτήτων πιο αποτελεσματικά.

Με αυτό το άρθρο ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να καταλάβετε τι είναι το dropshipping. Το BigBuy είναι ένας από τους κορυφαίους dropshipping προμηθευτές στην Ευρώπη, και διαθέτει πάνω από 21.000 προϊόντα όλων των τύπων. Εξυπηρετούμε πελάτες από 24 χώρες μέσω της 20,000 m² αποθήκης μας. Σας ενθαρρύνουμε να μας γνωρίσετε και να μπείτε και εσείς στο μεγάλο επιχειρησιακό μοντέλο που λέγετε dropshipping. Θα σας περιμένουμε!



Πλεονεκτήματα του Drop shipping
  • Δεν απαιτείται αρχικό κεφάλαιο για αγορά προϊόντων.
  • Δεν απαιτείται φυσικό κατάστημα και αποθήκη.
  • Την αποστολή των προϊόντων την αναλαμβάνει ο χονδρέμπορος.
  • Μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα και δυνατότητα επιλογής πολλών Dropshippers.
  • Ελάχιστο ρίσκο: Πληρώνεις τον προμηθευτή όταν πληρωθείς από τον πελάτη που κάνει την παραγγελία.
  • Καθορισμένο περιθώριο κέρδους.

Μειονεκτήματα του Dropshipping
  • Περιορισμένος έλεγχος στα αποθέματα των προϊόντων.
  • Άγνωστος ο χρόνος αποστολής και παράδοσης των προϊόντων προς τον πελάτη.
  • Αβέβαιη η ποιότητα των προϊόντων και η διαδικασία του πακεταρίσματος.
  • Ο έμπορος ρισκάρει το όνομά του αν κάτι πάει στραβά από τον χονδρέμπορο.
  • Κατηγορίες Dropshippers



Οροι:

Aggregators:
Οι Aggregators είναι μεσάζοντες. Ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν μια εικονική αποθήκη και δεν έχουν ούτε εμπόρευμα, ούτε αποθήκη με προϊόντα. Στο διαδίκτυο διαφημίζονται έντονα, ισχυριζόμενοι ότι έχουν εκατομμύρια επώνυμα προϊόντα που μπορούν να πουλήσουν απευθείας στον πελάτη. Με αυτές τις εταιρίες, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, δε θα μπορέσεις να κερδίσεις χρήματα, διότι οι τιμές που θα σου προσφέρουν θα αντιστοιχούν σε τιμές προϊόντων λιανικής και όχι χονδρικής. Συνήθως αυτές οι τιμές αντιστοιχούν με αυτές που θα βρεις στο ebay. Το ζήτημα είναι να προμηθευτείς το εμπόρευμα απευθείας από τον χονδρέμπορο.


Manufacturers ή Master Distributors:
Αυτές είναι οι εταιρίες που θα πρέπει να βρεις και να συνεργαστείς, διότι είναι οι κατασκευαστές των προϊόντων ή οι διανομείς τους. Υπάρχουν εκατοντάδες εταιρίες που δέχονται Dropshipping συνεργασίες, αν και οι περισσότερες εδρεύουν στις Η.Π.Α. ή στην Κίνα. Κάποιες από αυτές θα στείλουν τα προϊόντα άμεσα στον πελάτη και άλλες θα χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες των διανομέων τους. Σε αυτές τις εταιρίες θα πάρεις τη χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή, που αντιστοιχεί σε χονδρική τιμή. Έτσι θα κερδίσεις τα περισσότερα λεφτά, είτε πουλώντας στο ebay, είτε σε μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Εταιρίες για Dropshipping
Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε κάποιες γνωστές εταιρίες Dropshipping που μπορεί κάποιος να αναζητήσει διάφορα προϊόντα σε τιμές χονδρικής με δωρεάν ή όχι μεταφορικά έξοδα:


  • Aliexpress
  • Alibaba
  • EachBuyer
  • Chinavasion
Πως θα βρεις αξιόπιστους Dropshippers;
Η εύρεση των Dropshippers μπορεί να γίνει με δυο τρόπους: Είτε με τον παραδοσιακό τρόπο αναζήτησης στο διαδίκτυο, το οποίο προτείνουμε από το Click Money, είτε πληρώνοντας για την απόκτηση μιας λίστας με χονδρεμπόρους. Στην πρώτη περίπτωση απαιτείται αρκετή προσωπική προσπάθεια, χρόνος και επικοινωνία με την εταιρία, αλλά τα καλά πράγματα δεν σερβίρονται έτοιμα στο πιάτο!
Και επειδή στο εμπόριο παίζονται εκατομμύρια, κανείς δεν πρόκειται να δώσει τέτοιες πληροφορίες αφιλοκερδώς. Έτσι, στη δεύτερη περίπτωση η αγορά μιας λίστας θα γλίτωνε αρχικά αρκετό χρόνο, αλλά τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας της κάθε λίστας. Η πιο γνωστή λίστα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με πιστοποίηση, είναι αυτή της World Wide Brands. Η WBI δραστηριοποιείται από το 1999 βρίσκοντας πιστοποιημένους Dropshippers, ενώ πλέον παρέχει τη λίστα μέσω βάσης δεδομένων από την ιστοσελίδα της και όχι μέσω αρχείου Excel ή μέσω CD όπως έκανε παλαιότερα.


Resources - reblog :
www.bigbuy.eu/blog/el/τι-είναι-το-dropshipping-όλα-όσα-πρέπει-να-ξέρετε/
http://www.clickmoney.gr/online-sales/135-dropshipping
https://www.bigbuy.eu/
https://www.youtube.com/1
https://www.youtube.com/2
https://www.youtube.com/watch?v=fg4iOWLDfZA
https://www.youtube.com/watch?v=VZfssW_COSc
https://www.youtube.com/watch?v=pkE0_2iDCPw
https://www.youtube.com/watch?v=MLSk0-yI0M0&t=1248s
https://www.youtube.com/watch?v=s_GNH-B-G2c
https://www.youtube.com/channel/UC3ACntm0flH84rOgOIpAFaQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου