Slide show

Τι είναι το Bitcoin και πώς λειτουργεί

Σε αυτό το βίντεο θα μάθεις μέσα σε 4,30 λεπτά: To περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννήθηκε το Bitcoin. Τι είναι το Bitcoin, πώς λειτουργεί, πόσα bitcoin βρίσκονται σε κυκλοφορία, τι κίνητρα έχουν οι miners, γιατί τα αυταρχικά κράτη έχουν κάθε λόγο να φοβούνται το bitcoin, το bitcoin ως μέσο αντιστάθμισης κινδύνου για κορυφαία funds, λίστα με πολυεθνικές που επενδύουν στην τεχνολογία του bitcoin. 

Τι είναι το Bitcoin;

Το Bitcoin είναι ένα κρυπτονόμισμα, δηλαδή μία μορφή ηλεκτρονικού χρήματος. Είναι ένα νόμισμα το οποία δεν έχει κεντρική τράπεζα ή έναν μόνο διαχειριστή, καθώς το νόμισμα στηρίζεται ξεκάθαρα στην συνεργασία πολλών ανθρώπων.

Το Bitcoin εμφανίστηκε το 2008 με ένα σκοπό, να βγάλει από την μέση τους μεσάζοντες της οικονομίας και ουσιαστικά ο αγοραστής να έχει να κάνει κατευθείαν με τον πωλητή, χωρίς να μπλέκεται πουθενά η τράπεζα.

Η αλήθεια είναι πως το Bitcoin έχει φτάσει μακριά από το σημείο που ξεκίνησε, καθώς η τιμή του ενός Bitcoin, κοστίζει 6.936,44€ και πάρα πολλές εταιρείες στον κόσμο όπως είναι η Dell, η PayPal και η Microsoft, πραγματοποιούν συναλλαγές με Bitcoins.

Πως δουλεύει το Bitcoin;

Χωρίς να μπούμε σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, το Bitcoin δουλεύει καθαρά λόγω του κοινού που το στηρίζει, καθώς το λεγόμενο blockchain, όπου όλες οι εγκεκριμένες συναλλαγές συμπεριλαμβάνονται στα λεγόμενα “blocks”. Κάθε φορά που ένα block εισέρχεται σε ένα σύστημα, εκπέμπεται σε ένα δίκτυο υπολογιστών για να εγκριθεί. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι χρήστες είναι ενημερωμένοι σχετικά με κάθε συναλλαγή, πράγμα το οποίο αποτρέπει  του κλέφτες και παρακολουθεί να μην ξοδέψει κάποιος το ίδιο bitcoin.

Πως μπορώ να αγοράσω Bitcoins;

 Μπορείτε να βρείτε τα πρώτα σας bitcoins σε αυτά τα 4 μέρη παρακάτω:

  • Σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, όπου μπορείτε να ανταλλάξετε “κανονικά” coins για Bitcoins.
  • Σε Bitcoin ATM, όπου μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε το κρυπτονόμισμα.
  • Σε μία συγκεκριμένη υπηρεσία, όπου ο πωλητής θα σας βοηθήσει να πουλήσετε τα κρυπτονομίσματα σας.
  • Μπορεί να πουλήσετε ένα προϊόν ή μία υπηρεσία.

 

Τι είναι το Bitcoin Mining;

Το mining είναι η διαδικασία όπου ένα bitcoin προστατεύεται χρονολογικά, προσθέτοντας νέα blocks στην αλυσίδα (chain) και κρατώντας τα σε μία συγκεκριμένη σειρά. Στην συνέχεια τα blocks αυτά “κόβονται” από την σειρά αυτή σε κάθε συναλλαγή του πελάτη.

Οι miners μπορούν επίσης να δημιουργήσουν δικά τους Bitcoins χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο λογισμικό που λύνει κρυπτογραφικά προβλήματα.

Ποιες είναι οι ιδιότητες του Bitcoin;

  1. Δεν επιστρέφεται: Μόλις πραγματοποιηθεί μία συναλλαγή, δεν υπάρχει μετά η δυνατότητα της επιστροφής των “χρημάτων” σας. Πραγματικά, δεν μπορεί να σας βοηθήσει κανείς.
  2. Ανώνυμα: Κανένας λογαριασμός δεν είναι συνδεμένος με κάποιο αληθινό όνομα. Αυτό σημαίνει πως κάνετε όλες τις συναλλαγές σας χωρίς να ξέρει κάποιος, κάτι.
  3. Ασφαλής: Τα bitcoin είναι κλειδωμένα σε ένα σύστημα κρυπτογράφησης, το οποίο μόνο ο ιδιοκτήτης που έχει το κλειδί γι’ αυτό το σύστημα μπορεί να το ξεκλειδώσει.
  4. Δεν έχει όρια: Δεν χρειάζεται να ρωτήσετε κανέναν για να χρησιμοποιήσετε κρυπτονομίσματα, ούτε τράπεζες, ούτε χαρτιά, τίποτα. Είναι διαθέσιμα για όλους και μπορείτε να κάνετε όσες συναλλαγές θέλετε.
Book ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ...
https://dias.library.tuc.gr › view › manf


Αποποίηση ευθύνης:Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν κάνετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. 

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!: Σε αυτό το Blog φιλοξενούμε τις απόψεις όλων για τα κρυπτονομίσματα , δεν ενθαρύνουμε ούτε αποτρέπουμε την επένδυση σε αυτόν τον τομέα , απευθυνθείτε σε ειδικούς και τους συγραφείς των άρθρων και των video , διαβάστε προσεκτικά τους Όρους Χρήσης του blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου