Slide show

MLM Απάτη ? Πυραμίδες και Bitcoin συνδέονται κάπου ?




ια τον καπιταλισμό και τον μετακαπιταλισμό μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας του ΜέΡΑ25, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος με τους Γιώργο Παπαγεωργίου και Δημήτρη Κοντογιάννη. Σύστησε το «ΜΕΤΑ», το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού ως κέντρο Ερευνών του κόμματος κι αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στο bitcoin επαναλαμβάνοντας ότι είναι μία φούσκα.

Ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε πως ο καπιταλισμός έχει ξεφύγει από την παραδοσιακή καπιταλιστική οργάνωση παραγωγής, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως. Υποστήριξε ότι πλέον βρισκόμαστε σε εποχές μετακαπιταλισμού και τόνισε πως ο ίδιος το ονομάζει “τεχνοφεουδαρχία”. Με τον όρο αυτόν ουσιαστικά μίλησε για συγκέντρωσης πλούτου σε λίγες κι ισχυρές εταιρίες με τη μορφή πλατφορμών σε παγκόσμια κλίμακα.

Όπως εξήγησε, επικρατούν τεράστιες επιχειρήσεις όχι μόνο είναι μονοπωλιακές, γιατί και ο Έντισον και Χένρυ Φορντ έφτιαξαν μονοπώλια ή ολιγοπώλια. “Αν δείτε όλη η οικονομική ισχύς είναι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες. Για παράδειγμα η Amazon ή τη Facebook, δεν είναι απλά μονοπώλια, είναι κάτι που έχει περάσει τον καπιταλισμό, είναι κάτι μετακαπιταλιστικό”.

Υποστήριξε πως το facebook, “είναι ένα ολόκληρο οικοσύστημα, το οποίο ανήκει σε έναν άνθρωπο ουσιαστικά, σε μια εταιρεία(…). Φανταστείτε τα παγκάκια στα οποία κάθεσαι να ξαποστάσεις να ανήκουν σε αυτή την εταιρεία, η άσφαλτος, το πεζοδρόμιο να ανήκουν σε αυτή την εταιρεία. Ο αέρας που αναπνέεις να ανήκει σ’ αυτήν την εταιρεία. Αυτή είναι η Amazon, αυτή είναι η Facebook, αυτές είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες είναι οι μόνες αυτή τη στιγμή που βρίσκονται σε ανάπτυξη. Αυτό δεν είναι καπιταλισμός. Αυτό είναι κάτι μετά τον καπιταλισμό. Ήδη βρισκόμαστε σε μια μετακαπιταλιστική εποχή. Δεν υπάρχει τράπεζα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει επιχείρηση, ακόμη και η Amazon, οι οποίες να είναι αυτόνομες ιδιωτικές επιχειρήσεις”.

Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι υπάρχει κι η κλιματική αλλαγή κι αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα ως πλανήτης. “Οπότε το Κέντρο μας το «ΜΕΤΑ», κατ’ αρχάς δεν είναι μόνο του ΜέΡΑ25, γιατί εμείς είμαστε κομμάτι του DiEM25 και της Προοδευτικής Διεθνούς, είναι ένα πραγματικό Κέντρο Ερευνών τόσο για την Οικονομία, τις Επιστήμες όσο και για τον Πολιτισμό”.

Για τα Bitcoin

Υποστήριξε πως “το Bitcoin είναι μία εξαιρετική λύση σε ένα πρόβλημα που δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμη. Σίγουρα δεν είναι νόμισμα. Από το 2010 λέω στον κόσμο «μη βάλετε χρήματα στο bitcoin» γιατί είναι μία καθαρή φούσκα”. Τόνισε ωστόσο πως ο αλγόριθμος, το λογισμικό πάνω στο οποίο έχει γραφτεί το bitcoin και μπορεί να αποτελέσει λύση για πολλά πράγματα. Η τεχνολογία στην οποία βασίζεται το bitcoin έχει πολύ μεγάλες εφαρμογές σ’ άλλα πράγματα. Το bitcoin αυτό καθ’ αυτό είναι μία πυραμίδα”.

Το αστείο Εροτηματολόγιο για το μέλλον του πλανήτη μετά την κυριαρχία τού Bitcoin

1) Ειναι το μέλον των συναλαγών ?
2) Θα αντιαταστήσει τις Τράπεζες (Οπως και το επαγγελμα του τραπεζίτη, δηλαδή στο μελλον δεν θα υπάρχουν τράπεζες αλλά μόνο Bitcoin συναλαγές?
3)Θα αντικαταστήσει τα νομίσματα των κρατών?.
4)Αν κανεις μια συναλαγή και ξαφνικα ανακαλυψεις οτι είχε γίνει λάθος υπάρχει η δυνατότητα Ακύρωσης συναλαγής?
5) Στο μέλλον θα υπαρχουν μόνο κινέζοι με υπερκάρτες γραφικώς (Οι gamers θα έχουν εξαφανιστεί) που μόλις πατε να κανετε μια συναλαγή σε ενα bitcoin ATM θα προσπαθούν να μαντεψουν και να επιλύσουν την εξίσωση της συναλαγής , οποιος απο τους κινέζους αυτους μαντέψει τον αριθμό που επιλύει την εξίσωση θα παίρνει και την προμήθεια.?
6) Αφού το bitcoin θα καταργήσει τραπεζες και νομίσματα οι πιτσιρικάδες youtubers παιδιά θα είσασται οι τραπεζίτες του μέλλοντος δεν χρειάζονται σπουδές για να γίνεις τραπεζίτης και σύμβουλος επενδύσεως του μέλλοντος μόνο να ανοίξης ενα λογαρισμό στό youtube και να έχεις ηλικόα <22 χρόνων
7) Τα πανεπιστήμια θα καταρήσουν τα οικονομικά και τραπεζικά μαθήματα και στή θέση τους θα μπούν τα εξής μαθήματα Bitcoin Miner, Blockchain casino, Asic Rulete, The lucky etherium, Bitcoin Specialist youtuber !!!

Αποποίηση ευθύνης:Το παρόν υλικό δεν περιέχει και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως περιέχον επενδυτική συμβουλή, επενδυτικές συστάσεις, προσφορά ή προσέλκυση για συναλλαγές σε χρηματοοικονομικά μέσα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η ανάλυση συναλλαγών δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για τυχόν τρέχουσες ή μελλοντικές επιδόσεις, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Πριν κάνετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους. 


ΠΡΟΣΟΧΗ !!!: Σε αυτό το Blog φιλοξενούμε τις απόψεις όλων για τα κρυπτονομίσματα , δεν ενθαρύνουμε ούτε αποτρέπουμε την επένδυση σε αυτόν τον τομέα , απευθυνθείτε σε ειδικούς και τους συγραφείς των άρθρων και των video , διαβάστε προσεκτικά τους Όρους Χρήσης του blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου